Screenshot
Screenshot

Preminuo Remzo Zalihić, predsjednik Rudara i jedan od osnivača MEHL lige, preteče današnje SEHA lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 13:06

Ostavio je veliki trag u labinskom nogometu i rukometu.

Jutros je u pulskoj Općoj bolnici, u 62. godini života, preminuo Remzo Zalihić, jedan od najuspješnijih predsjednika labinskog nogometnog kluba u njegovoj povijesti. Zalihiću nitko nije mogao osporiti ogromnu želju, volju i entuzijazam, a klub ostavlja na vrlo stabilnim temeljima, objavili su iz Rudara na službenim stranicama kluba.

Prije angažmana u labinskom nogometnom ponosu, Zalihić je svoj trag ostavio i kao sportski novinar, pokrenuvši tadašnji LabinSport, a prije toga bio je i istaknuti rukometni djelatnik. Ipak, mnogima je dobro poznat i kao nekadašnji rukometni sudac te jedan od osnivača MEHL lige, današnje preteče SEHA lige. Bolest ga je 2005. godine prikovala za kolica, ali je i dalje uspješno radio u sportu i bio posljednjih godina čelni čovjek NK Rudara.

No ovog je puta bila jača od njega pa nas je zauvijek napustio. U povijesti će ostati zapisano da je pod njegovom dirigentskom palicom Labin 1993. godine u prvoj službenoj utakmici od neovisnosti, ugostio rukometnu reprezentaciju Hrvatske u utakmici protiv Bugarske za plasman na EP. Zahvaljujući Remzi muški rukomet u Labinu izašao je iz sjene ženskog i cijelo desetljeće bio prvi sport u Labinu, za utakmice labinskih rukometaša tražila se karta više, dečki su igrali prvu ligu pa su labinskim parketom defilirale svjetske zvijezde, od Ćavara do Balića, a dres Rudara nosila su proslavljena imena poput Frankovića, Prskala, Šujstera, Misovskog. Bilo je uspona i padova koji su doveli klub do stečaja, odlaska Zalihića i osnivanja novog kluba Mladog rudara koji je krenuo iz početka.


Tagovi

Remzo ZalihićRudar LabinSEHA liga

Ostale Vijesti