Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Preko Armenije za miran rasplet kvalifikacija (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 21.11.23. | 08:00

Večeras na kiši najdraže stadionske ruine, pred dvadesetak tisuća navijača - cilj je samo jedan; mirno staviti Armeniju “ad acta” i upisati svoje ime na ples kuglica za ždrijeb EURA 2024.

Ostao je tek posljednji čin, taj završni dodir u Maksimiru kojim će Hrvatska osigurati još jedan veliki turnir (Maksimir, 20.45, Nova TV)! Čak 13 po redu, četvrti u mandatu Zlatka Dalića. I nema upitnika jer uopće ne sumnjamo u takav rasplet. Nakon šokantnog listopada, Hrvatska je pokazala pravo lice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Autoritativna predstava u Latviji, mala pomoć Armenije protiv Walesa i ponovno je sve u rukama Luke Modrića i njegovih suigrača. Večeras na kiši najdraže stadionske ruine, pred dvadesetak tisuća navijača - cilj je samo jedan; mirno staviti Armeniju “ad acta” i upisati svoje ime na ples kuglica za ždrijeb EURA 2024. koji će početkom prosinca biti u njemačkom Hamburgu.

Doduše, ako Turska osvoji barem bod u Walesu, Vatreni će na EURO bez obzira na svoj rezultat u Maksimiru ali treba Zlatku Daliću ova pobjeda. Da pokaže kako su rezultati protiv Walesa i Turske bili tek iznimka koja potvrđuje pravilo. Da kupi vrijeme i mir za pripremu svog četvrtog velikog turnira na kojem će voditi Hrvatsku!

Gledali smo sudar Armenije i Walesa u petak. Reprezentacija Oleksandra Petrakova je sasvim neka druga priča od Latvije. Puno su bolji, organiziraniji i nezgodniji. Doduše, tada su još imali neku teoriju da mogu do Njemačke pa je i motivacija bila na zavidnoj razini - ali imat će je i večeras u Maksimiru. Hrvatska, ta nogometno najjača “mala nacija” je svima motiv. I uopće ne sumnjamo kako će Armenci zapeti da se dokažu na najboljima, kao što ne sumnjamo da ćemo večeras gledati jednosmjernu utakmicu od samog početka.

Baš kao što je to bilo u prvoj utakmici kada je Hrvatska dominirala da bi na koncu pogotkom Andreja Kramarića upisala tri boda. Bit će nošeni potporom dvadesetak tisuća navijača koji će u kabanicama nagrnuti na Maksimir s jednom jedinom željom; da budu dio slavljeničkog partija. Da budu dio vjerojatno posljednje utakmice Luke Modrića na ovom stadionu, barem u dresu reprezentacije. I njegove zadnje kvalifikacijske utakmice za Vatrene. Jer, teško je očekivati kako će Luka i nakon Njemačke, sa svojih 39. na leđima krenuti prema novim kvalifikacijama…

Za očekivati je da Zlatko Dalić u ovoj utakmici odustane od Joška Gvardiola kao lijevog beka. Da ga vrati u formaciju s četiri u liniji, odnosno da Borna Sosa zauzme svoje mjesto na toj lijevoj strani obrane. Sve ostalo je manje-više jasno. Lovro Majer je odličnom predstavom u Rigi kupio svoje mjesto u udarnoj momčadi; pitanje je hoće li to biti na desnom krilu ili ispred tandema Modrić-Brozović. Na onom lijevom je Ivanušec, Kramarić će imati svoje mjesto kao i Budimir koji će ponovno istrčati kao špica u potrazi za svojim prvim službenim pogotkom u dresu reprezentacije.

Što se konačnog raspleta tiče, u skupini D uoči posljednjeg kola imamo devet mogućih opcija od kojih u tek dvije Hrvatska ostaje treća i traži put kroz dodatni play off. No, sve nade se polažu u samo onaj jedan: u dvije pobjede domaćina; u Walesu i na Maksimiru. I odlazak Hrvatske na EURO kao prve u skupini. Zbog reputacije, kvalitete i jasne poruke koja se šalje tim činom…

OČEKIVANE POSTAVE:

HRVATSKA (4-2-3-1)

ARMENIJA (5-3-2)

Oglas

Euro 2024, kvalifikacije

Srijeda, 15. studenoga

Skupina I

Izrael – Švicarska, 1-1

Četvrtak, 16. studenoga

Skupina A

Cipar – Španjolska, 1-3

Gruzija – Škotska, 2-2

Skupina F

Azerbajdžan – Švedska, 3-0

Estonija – Austrija, 0-2

Skupina G

Bugarska – Mađarska, 2-2

Crna Gora – Litva 2-0

Skupina J

Lihtenštajn – Portugal 0-2

Luksemburg – BiH 4-1

Slovakia – Island 4-2

Petak, 17. studenoga

Skupina C

Engleska – Malta 2-0

Italija – S. Makedonija 5-2

Skupina E

Moldova – Albanija 1-1

Poljska – Češka 1-1

Skupina H

Kazahstan – San Marino 3-1

Finska – S. Irska 4-0

Danska – Slovenija 2-1

Subota, 18. studenoga

Skupina B

Francuska – Gibraltar 14-0

Nizozemska – Irska 1-0

Skupina D

Armenija – Wales 1-1

Latvija – Hrvatska 0-2

Skupina I

Bjelorusija – Andora 1-0

Izrael – Rumunjska 1-2

Švicarska – Kosovo 1-1

Nedjelja, 19. studenoga

Skupina A

Škotska – Norveška 3-3

Španjolska – Gruzija 3-1

Skupina F

Belgija – Azerbajdžan 5-0

Švedska – Estonija 2-0

Skupina G

Mađarska – Crna Gora 3-1

Srbija – Bugarska 2-2

Skupina J

BiH – Slovačka 1-2

Lihtenštajn – Luksemburg 0-1

Portugal – Island 2-0

Ponedjeljak, 20. studenoga

Skupina C

S. Makedonija – Engleska 1-1

Ukrajina – Italija 0-0

Skupina E

Albanija – Ovčji Otoci 0-0

Češka – Moldova 3-0

Skupina H

S. Irska – Danska 2-0

San Marino – Finska 1-2

Slovenija – Kazahstan 2-1

Utorak, 21. studenoga

Skupina B

Gibraltar – Nizozemska 0-6

Grčka – Francuska 2-2

Skupina D

Hrvatska – Armenija 1-0

Wales – Turska 1-1

Skupina I

Andora – Izrael 0-2

Kosovo – Bjelorusija 0-1

Rumunjska – Švicarska 1-0



Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti