Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Prekaljeni HNL lisac se vraća iz Norveške pomoći Šibeniku, stiže i srpski stoper

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 10:31

Novi vlasnik jako dobro shvaća kako je momčadi potrebna 'svježa krv' ako žele ostati u ligi.

Nakon što ste na Germanijaku mogli doznati kako će Amer Hiroš drugi dio sezone provesti na posudbi u Šibeniku, sada je procurilo ime i drugog igrača koji će karijeru nastaviti na Šubićevcu. On bi, doduše, trebao biti javnosti predstavljen čak prije Amera Hiroša, a to znači da će postati prvo pojačanje Narančastih u eri novog vlasnika kluba Željka Karajica. Riječ je o srpskom stoperu i rođenom Beograđaninu Nikoli Đoriću koji će u klub stići na posudbu do kraja sezone iz Austrije Klagenfurt. Đorić je ove sezone u austrijskoj Bundesligi skupio 12 minuta, a trener Cvitanović bi ga trebao imati na raspolaganju već za nadolazeći ogled protiv Rijeke (subota, 15 sati).

Osim Đorića i Hiroša koji 'samo što nisu', uskoro bi u klub trebao doći još jedan središnji veznjak, a njegovo ime je Dario Čanađija. Riječ je o prekaljenom HNL igraču koji je posljednjih godinu i pol dana proveo u Norveškoj gdje je branio boje Sarpsborga i Aalesunda. Čanadija bi predstavljao veliko pojačanje za Narančaste pred kojima je iznimno težak drugi dio sezone u kojem im se predviđa borba do samog kraja za očuvanje prvoligaškog statusa, a iako izgleda kako je dogovor postignut, treba još malo pričekati službenu potvrdu budući da Čanađiju 'vrebaju' i neki drugi klubovi iz HNL-a.

Đorić će pojačati obrambenu, Čanađija će dati stabilnost u veznoj liniji, dok će glavni zadatak Hiroša biti da Narančasti postanu još opasniji po gol protivnika u drugom dijelu sezone.

Podsjetimo, momčad Marija Cvitanovića je drugi dio sezone otvorila porazom protiv Hajduka na Poljudu. Poveli su gosti golom Araija, potom je Mesa promašio 'nemoguće' za povećanje prednosti, a Bijeli su to u konačnici uspjeli preokrenuti te su do sva tri boda došli pogotkom Marka Livaje u 85. minuti utakmice.

Šibenik se trenutno nalazi na devetom mjestu sa samo 13 osvojenih bodova, a posljednji bod u HNL-u osvojili su sredinom listopada kad su odigrali 'nulu' s Istrom 1961. Nakon toga uslijedio je niz od četiri poraza, što samo po sebi sugerira da ih očekuje velika borba do kraja sezone. (I.A.S.)



Tagovi

Dario ČanađijaNK ŠibenikAmer HirošZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti