Predsjednik Bayerna najavio remont – prva meta Realovo dijete od 40 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.11.18. | 14:22

Obrana je najporozniji dio momčadi.

Bayern Munchen muku muči s igrom i rezultatima ove sezone. Posljednje razočaranje za sve navijače Bavaraca došlo je u Dortmundu protiv najvećeg rivala Borussije koja ih je preokretom pobijedila na Signal Iduna Parku rezultatom 3-2.

ODIGRAJ Bayern Munchen - Benfica

Najveći problem u momčadi, uz ostarjela i gotovo u potpunosti islužena krila, jest obrana. Momčad Nike Kovača previše golova prima ove sezone, a posebno lošu utakmicu odigrali su stoperi s Allianz Arene u Der Klassikeru. Mats Hummels je imao dvije kardinalne greške – doduše zbog prehlade – koje nisu direktno kažnjene, ali zato jesu nesmotrenosti cjelokupne posljednje linije kada su Marco Reus (dva pogotka) i Paco Alcacer nadmudrili svoje čuvare.  Aktualnom prvaku Njemačke nije pomogao ni Niklas Sule koji je zamijenio Hummelsa prilikom vodstva Bavaraca 2-1.

Tim povodom, predsjednik kluba iz Sabener ulice, Uli Hoeness, najavio je kompletan remont momčadi, ali tek na ljeto. Za ovu zimu planira povratak ozlijeđenih Kingsleya Comana i Corentina Tolissoa te smatra im još ne trebaju pojačanja za ovu sezonu.

Prvi na listi želja je Mario Hermoso, prenosi španjolski COPE. Riječ je o stoperu Espanyola kojega Transfermarkt procijenjuje na 20 milijuna eura, iako su i Hoeness i njegov kolega Karl-Heinz Rummenigge svjesni da će morati zagrabiti puno dublje u džep kako bi osigurali njegove usluge.

23-godišnji Španjolac dijete je madridskog Reala koji će sljedećeg ljeta biti najveći konkurent njemačkom gigantu u borbi za njegov angažman. Hermoso je prošao sve mlađe kategorije 'Kraljevskog kluba', a nakon jednogodišnje posudbe u Valladolid u sezoni 2015./16. vratio se u Castillu odakle je u ljeto prošle godine otišao u Espanyol.

Ove godine odigrao je svih 11 utakmica za Katalonce i pritom skupio čak i dva pogotka unatoč tome što obitava u obrani. Inozemni mediji već su pisali o interesu Reala za Hermosa jer klub iz glavnog grada Španjolske im opciju otkupa igrača za 7 i pol milijuna eura.

S druge strane, Bavarci su pripremili ponudu od 40 milijuna eura za njega, a primarni način za odvraćanje od Reala i vrbovanje dolaska u Munchen je garancija da će u crvenom dresu imati puno veću minutažu.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Bayern are ready to pay the €40m release clause of Espanyol CB Mario Hermoso (23). However, Real Madrid are also interested in Hermoso who is their former player and have a €7.5m buy back clause for him. Bayern hope to convince the player by offering him more game time [Cope] <a href="https://t.co/9uEdvnvxsy">pic.twitter.com/9uEdvnvxsy</a></p>&mdash; Bayern &amp; Germany (@iMiaSanMia) <a href="https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1061597409950744576?ref_src=twsrc%5Etfw">November 11, 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Hoeneß: &quot;In the summer, we&#39;re going to pretty much change the face of the team&quot; <a href="https://t.co/BDJ0mwZJno">pic.twitter.com/BDJ0mwZJno</a></p>&mdash; Bayern &amp; Germany (@iMiaSanMia) <a href="https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1061570226997919744?ref_src=twsrc%5Etfw">November 11, 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Uli HoenessKarl-Heinz Rummenigge

Ostale Vijesti