Poznato pet novih sudionika Svjetskog prvenstva u futsalu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 08:01

Čekamo još predstavnike Afrike i Azije.

Nakon što je Hrvatska u utorak postala 12. (od 24) reprezentacija koja se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu (od 14. rujna do 6. listopada), jučer su Futsal Vatreni saznali pet dodatnih potencijalnih protivnika na turniru. Svjetsko prvenstvo u futsalu sada ima 17. sudionika. Dvije afričke reprezentacije saznat ćemo sutra, a posljednju u nedjelju. U konkurenciji za Mundijal još su ostali Maroko, Egipat, Angola i Libija. Idući tjedan (24. travnja) saznat ćemo posljednje četiri reprezentacije koje stižu iz Azije.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jučer je svoj status na svjetskoj smotri izborila reprezentacija Nizozemske koja je nakon boljeg raspucavanja šesteraca svladala Finsku. Prvi susret dodatnih kvalifikacija u Nizozemskoj završio je 1-1. Sinoćnji uzvrat u Finskoj bio je turbo-zanimljiv. Nizozemska je u 27. minuti zabila za vodstvo od 2-0, no manje od 20 sekundi kasnije Finci zabijaju svoj prvi pogodak. U razmaku od 60 sekundi, u 34. i 35. minuti, Finci su stigli do preokreta (3-2), no Nizozemska je izborila produžetke golom šest sekundi prije isteka vremena. Nizozemci su prvi zabili u produžecima, no ovaj puta Finska poentira u doslovno posljednjoj sekundi za konačnih 4-4 i raspucavanje šesteraca. U raspucavanju Futsal Oranje bilo je ubojitije, zabili su svih pet udaraca, a Finci nisu realizirali jedan te su propustili plasirati se na prvo Svjetsko prvenstvo.

Za Nizozemsku će ovo biti peto svjetsko prvenstvo, ali prvo nakon Gvatemale 2000. Nizozemci su bili domaćini prvog FIFA-inog Svjetskog prvenstva u futsalu (1989.) na kojem su osvojili srebro.

Jučer se u Uzbekistan plasiralo i četiri sjevernoameričke reprezentacije. Favorizirana Kostarika je uz puno muke svladala Kanadu 3-2 i izborila polufinale kontinentalnog turnira. U polufinale (samim time i na Svjetsko prvenstvo), tijesnim 2-1 pobjedama prošli su Panama protiv SAD-a te Kuba protiv Dominikanske republike, a jedinu uvjerljivu pobjedu (9-4) upisala je Gvatemala protiv Meksika. Polufinalni susreti (Kostarika - Kuba i Panama - Gvatemala) na rasporedu su u noći s četvrtka na petak.

Poznati sudionici Svjetskog prvenstva (17/24):

Afrika: Dva sudionika saznat će se 19. travnja, a posljednji 21. travnja

Azija: Uzbekistan se plasirao kao domaćin, a preostala četiri sudionika saznat ćemo 24. travnja

Europa: Hrvatska, Portugal, Španjolska, Francuska, Kazahstan, Ukrajina, Nizozemska

Južna Amerika: Argentina, Brazil, Paragvaj, Venezuela

Sjeverna Amerika: Kostarika, Panama, Kuba, Gvatemala

Oceanija: Novi Zeland

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Futsalfutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti