Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Povijesna šestica Osijeka za vrh HNL-a i početak nove ere na Pampasu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.07.23. | 22:56

Osijek je pobjedom nad Slaven Belupom otvorio novu sezonu HNL-a ali i novi stadion Opus Arenu

Osijek je fenomenalno otvorio novu sezonu HNL-a i sa 6-1 trijumfom nad Slaven Belupom otvorio novu eru na Pampasu! Niti najveći optimisti nisu se nadali da će momčad Stjepana Tomasa otvoriti vrata novog stadiona tako furiozno i raspucano te razgaliti više od devet tisuča navijača koji su stigli na premijeru novog stadiona.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A tek četiri minute trebalo je Ramonu Mierezu da se upiše u povijesne knjige. Kombinacija nespretne reakcija vratara Suška i golgeterskog instinkta napadača Osijeka rezultirala je povijesnim pogotkom na Opus Areni.


Mogao je Osijek preko Miereza i od povećanja vodstva, ali njegovom udarcu ispriječila se vratnica. S druge strane Hoxha je bio zamalo neprecizan s druge strane. U 18. minuti Osijek je otišao na 2-0. Gržan je probio desnu stranu, pronašao Miju Caktaša koji neumoljivo šalje loptu u mrežu za svoj 94. HNL pogodak!

“Mijo, Mijo”, skandiralo se na Opus Areni u čast veznjaka Osijeka! Uvijek je publika u Osijeku znala prepoznati majstore! Malo kasnije isti tandem je pokušao “copy-paste” akciju, ali ovoga puta nije bilo preciznosti u Caktaševoj završnici.

Gostujući strateg shvatio je da je vrag odnio šalu pa se već u 26. minuti odlučio na dvostruku izmjenu. Ušli su Manaj i Cascini koji je par trenutaka kasnije pokrenuo akciju u kojoj je Hoxha nesebično poslužio Antu Crnca za smanjenje vodstva.

Osijek je pokazao visoku energetsku razinu. Očito se dobro se radilo na pripremama jer su domaćini bili rastrčani brzi. Tražila se dubina i najkraći mogući put do zadnje trećine. Prvi dojam dao je do znanja da bi Pušić mogao biti veliki plus za ovu momčad, a posebno se u prvom poluvremenu istaknuo Šime Gržan na desnoj strani.

Kristijan Fućak mučio se prošle godine u Gradskom vrtu pa je formu potražio u Gorici gdje su njegovi golovi ostavili Sopićevu momčad u ligi a sebi je priskrbio povratnu kartu u Osijek. I onda je u prvoj utakmici nove sezone upisao premijerni gol u dresu Osijeka. Kristijan Lovrić ubacio je pred peterac gostiju a trzaj glavom Kristijana Fućka bio je dovoljan da Osijek ponovno ode na prednost od dva gola razlike!

Nastavak je počeo pokušajem Pušića s ruba kaznenog prostora kojeg je amortizirao vratar Sušak. Stjepan Tomas je dao pola sata Nejašmiću, Bukviću i Brleku koji se vratio nakon teške ozljede, dok je kod gostiju ušao povratnik iz ruskog Torpeda Caimacov. A tek što je ušao u igru, Darko Nejašmić upisao se u strijelce. Ponovno je Šime Gržan imao svoju rolu na boku, Caktaš nije bio precizan ali iz drugog plana stiže Nejašmić koji je bio neumoljiv. Da je trener Osijeka pogodio s izmjenama potvrdio je i Bukvić koji koristi dodavanje Caktaša za peti gol Osijeka na novom stadionu.

S priprema Osijeka stizale su vijesti kako je Kristijan Lovrić "gladan" igre i da se vraća na postavke iz Gorice. Cijelu utakmicu protiv Slaven Belupa bio je razigran. Asistirao je Fućku u prvom poluvremenu, a svoju prelijepu večer na Opus Areni zaključio je solo prodorom i pogotkom za 6-1 u 82. minuti. Hoxha je imao priliku ublažiti poraz Slaven Belupa, ali udarac s bijele točke zaustavila je vratnica. Prethodno je Mkrtchyan igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Osijek u sljedećem kolu gostuje kod Rudeša u Kranjčevićevoj ulici, dok će Slaven Belupo putovati kod Varaždina. Naravno, prethodno Osijek čeka europski ispit u četvrtak protiv mađarskog ZTE-a

Osijek – Slaven Belupo 6-1

Stadion: Opus Arena, gledatelja: 9222.

Strijelci: 1-0 Mierez (4.), 2-0 Caktaš (18., Gržan), 2-1 Crnac (29., as Hoxha), 3-1 Fućak (36., as Lovrić), 4-1 Nejašmić (63.), 5-1 Bukvić (71., as. Caktaš), 6-1 Lovrić (82.)

Žuti kartoni: Mioč, Cascini, Manaj (Slaven Belupo)

Glavni sudac: Jakov Titlić (Potravlje), pomoćnici: Anto Marić (Zagreb), Vice Vidović (Solin). Četvrti sudac: Toni Dadić (Zagreb), VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Luka Pajić (Rijeka).

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Gržan, Barišić (od 77. Mkrtchyan), Evangelou, Drambaev - Pušić (od 60. Brlek), Jugović (od 60. Nejašmić) - Fućak (od 60. Bukvić), Caktaš (od 77. Fiolić), Lovrić - Mierez

Slaven Belupo (3-4-3): Sušak - Boras, Racic, Međimorec (od 27. Cascini) - Bosec, Mioč, Agbekpornu (od 27. Manaj), Martinaga - Crnac, Ortiz (od 60. Caimacov), Hoxha (od 90. Šakota)



Tagovi

NK OsijekSlaven BelupoHNL

Ostale Vijesti