Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Potvrđena ekskluziva Germanijaka: Butina je bivši, čeka se potvrda Marka Marića! Službena funkcija - koordinator?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 18:00

Ono što je Germanijak najavio, dogodilo se odmah, bivši vratar više nije šef Dinamove Škole

Informacija koju je Germanijak prvi najavio u ponedjeljak dobila je potvrdu već u utorak. Tomislav Butina više nije šef Dinamove nogometne Škole, odlazi bivši Dinamov i reprezentativni vratar s funkcije, na kojoj mu ugovor ionako istječe 30.lipnja. Bilo je možda još sitnih šansi da se nešto promijeni, samo iz razloga što u Dinamu danas ima više struja i razina odlučivanja, međutim, od utorka više nikakvih sumnji nema, Butina je bivši i odlazi s funkcije, zapravo, i prije formalnog isteka ugovora. Butina je tako, po zapovijednoj odgovornosti, ispao prvi i glavni krivac za objektivni pad razine čuvene Dinamove nogometne Akademije, iako je taj pad počeo i prije njegova dolaska. No, bilo je već dugo očito da Dinamovoj Školi slijede velike promjene, Butinin odlazak samo je prvi dio na tom putu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dario Šimić dobio je zadatak da pokuša regenerirati Školu, za Butinin odlazak dobio je zeleno svjetlo (što nije slučaj sa svim njegovim idejama), ali to je tek početak. Kako saznajemo, Šimić želi promijeniti većinu trenera u Školi, trener pionira Ivan Mijač već je ranije dobio otkaz, ista sudbina nedvojbeno čeka i trenera kadeta Andreja Miokovića i trenera juniora Ivana Senzena, čak i ako potonji osvoji naslov prvaka, jedini trofej koji Dinamove mlađe kategorije mogu ove sezone donijeti u Maksimir. Šimićeva je ideja da na klupama glavnih kategorija budu treneri, koji iza sebe ipak imaju značajniju igračku karijeru, ili su prošli Dinamov sustav, za te dvije klupe spominju se Ivica Banović i Ivo Milić.

A, kako je Germanijak prvi objavio, glavni je kandidat za Butinina nasljednika Marko Marić, bivši Dinamov igrač, sin vratara Zvonka Marića i bivši pomoćnik Zlatka Kranjčara, kasnije i Ivana Leke u Kini. Marić bi, po svemu sudeći, uskoro trebao biti i potvrđen za novog šefa, iako postoji i drukčija ideja, o čemu smo također pisali, da Dario Šimić bude formalni šef, odnosno nadređeni za Školu, a Marić izvršni, operativac, koji bi se bavio stanjem na terenu. Navodno je Marić dogovorio i potpisao ugovor za funkciju "koordinator za nogometnu Školu." U svakom slučaju, čekaju nas idućih dana nova imenovanja i promjene.



Tagovi

Tomislav ButinaDario ŠimićMarko MarićNogometna škola GNK DinamoGNK Dinamo

Ostale Vijesti