Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Germanijak doznaje: Butina na odlasku iz Dinamove Škole! Glavni kandidat za nasljednika - bivši pomoćnik Kranjčara i Leke!?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.05.23. | 17:17

U Dinamu je Škola već dugo označena kao prioritet, segment kluba, koji treba opet podići na staru razinu i Dario Šimić je po dolasku u Maksimir dobio zadatak i revitalizacije Škole

U sjeni priča o ljetu velikih Dinamovih transfera i rekonstrukciji prve momčadi za napad na Ligu prvaka, u Maksimiru se najviše govori o nogometnoj Školi. Dinamo je ove sezone ostao još samo u igri za juniorski naslov, ali i tu je Hajduk u prednosti, svi ostali trofeji u tri glavne mlađe kategorije su izmaknuli Modrima. No, nije to najveći problem, jedna godina bez puno trofeja ne bi bila problem da ona nije posljedica generalnog pada kvalitete Škole zadnjih godina, uzrokovanog i nekim objektivnim okolnostima i mijenama u nogometu na svim razinama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Dinamu je Škola već dugo označena kao prioritet, segment kluba, koji treba opet podići na staru razinu i Dario Šimić je po dolasku u Maksimir dobio zadatak i revitalizacije Škole. Već se dugo priča o promjenama, koje se očekuju na ljeto, Šimić ima svoje ideje i svoje kandidate za trenere u Školi, ali u Maksimiru se danas teško donose odluke, klub se još preslaguje i ovlasti gradiraju, nije to jednostavan proces i često ideja i ne dođe do realizacije.

No, prema informaciji koju ima Germanijak, prva odluka bi uskoro trebala postati službena, ona o odlasku šefa Škole Tomislava Butine. Njemu ugovor istječe 30.lipnja, novi mu, kako sad stoje stvari, neće biti ponuđen i, ne dođe li do novih preokreta, jer Butina ima zagovornike u klubu, Dinamo će od ljeta imati novog čovjeka na jednoj od najvažnijih funkcija u klubu. Butina se, doznajemo, već počeo opraštati od suradnika i trenera u Školi, rekao im da će možda otići i prije 30.lipnja, odnosno, odmah na kraju sezone. Treba ipak naglasiti da nije Butina jedini i glavni krivac za stanje u Školi, kažemo, pad je krenuo već i prije njegova dolaska na mjesto šefa, bio je prekratko na toj funkciji da bi mogao kola posve vratiti na pravi put, našao se u ulozi glavnog čovjeka Akademije u jednom turbulentnom vremenu za Dinamo, u vrijeme kad su se i šefovi Škole mijenjali kao na traci i sve sad dolazi na naplatu ovom, rezultatski lošom sezonom. A kad kreću promjene, onda najčešće kreću od vrha i Butina će, čini se, uskoro biti bivši.

A tko bi mogao naslijediti? Zasad se decidirano ne zna, spominjalo se više imena u zadnje vrijeme, a ovih dana u prvi je plan iskočilo jedno, pomalo senzacionalno. S više strana kao glavni kandidat spominje se Marko Marić, sin bivšeg vrata Zvonka, bivši Dinamov igrač, mladić koji se u Maksimir vratio kao pomoćnik Cice Kranjčara, koji je sve oduševio pa je u Dinamu ostao i nakon Cice. Govori nekoliko jezika, sjajno poznaje nogomet, radio je kao skaut, bio pomoćnik i Ivanu Leki u Kini, jedan od rijetkih u nogometu o kojima nećete čuti ružnu riječ. Marić je, pisali smo već, pomagao (i pomaže) Dariju Šimiću oko skautiranja i razgovora s potencijalnim pojačanjima, nije tajna da ga Šimić želi u Dinamu, iskoristiv je na više funkcija. Ali, ipak je iznenađenje da bi Marić bio novi šef Škole, dosad ga je malotko vidio u toj fotelji, no, možda i Šimić drugačije zamišlja rad Škole, možda će on s biti taj koji će odlučivati, ali mu treba jedan kvalitetni operativac pa se odlučio za Marka Marića? No, pričekajmo, ako Marić trenutno i jest najveći kandidat, ne znači da će biti i izabran za šefa Škole, mora ta ideja proći dosta podignutih ruku da bi bila amenovana.



Tagovi

HNLGNK DinamoTomislav ButinaDario Šimić

Ostale Vijesti