Potpuni potop srpskih klubova u Europskoj ligi, Knežević dao gol za Kairat

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.07.14. | 10:40

Diljem Europe jučer je odigrano 40 utakmica 2. pretkola Europske lige. Na travnjake su uglavnom izlazili klubovi iz manjih zemalja, a nekoliko klubova je već u prvoj utakmici praktično osiguralo prolazak u sljedeći rang natjecanja.

Za razliku od hrvatskih klubova koji su ubilježili sve tri pobjede, nogometaši iz susjednih zemalja nisu bili toliko uspješni, ali dio njih ipak ima aktivan rezultat za uzvrat. Široki Brijeg je s 2:1 poražen od Mlade Bolislav, ali kako se uzvrat igra u Širokom, tako i momčad Slavena Muse ima šansu za prolazak dalje. U vodstvo je Široki doveo Zakarić u 51. minuti no češki je klub preko Skalaka i Duriša ipak došao do pobjede. Što se tiče ostalih klubova iz BiH, usprkos neviđenoj dominaciji Sarajevo je na Koševu s 0:1 poraženo od Haugesunda iz Norveške. Domaćini su imali 30 udaraca, od čega 14 u okvir vrata, a gosti samo 2 udarca od kojih je jedini u okvir vrata i završio u mreži. Željezničar je u Makedoniji odigrao 0:0 sa skopskim Metalurgom.

Potpuni potop doživjeli su srpski klubovi. Čukarički je s 0:4 na svojem terenu poražen od austrijskog Grödiga, a istim rezultatom je poražena Vojvodina na gostovanju kod Trenčina. Jedini pozitivan rezultat ima Jagodina koja je pomalo iznenađujuće odigrala 0:0 kod rumunjskog Cluja.

Slovenci su obilježili polovičan rezultat. Koper je u gostima savladao Neftci s 2:1, a Gorica je s 4:1 poražena kod Moldea. Budućnost iz Podgorice je s 0:2 poražena na svom stadionu od Omonie pa Ciprani već mogu planirati nastup u 3. pretkolu. Tamo će vjerojatno biti i Astana, Zorya, Dinamo Minsk i Göteborg. Svi oni su s 3:0 pobijedili svoje protivnike s time da su Zorya i Göteborg to napravili u gostima.

Što se tiče klubova iz uglednijih liga, na teren su izašli belgijski Zulte Waregem, turski Bursaspor, ruski Krasnodar te nizozemski Groningen. Najuvjerljiviji je bio Krasnodar koji je s 4:0 pobijedio estonski Sillamäe, a golove su postigli Ari, Gazinski, Wanderson i Bystrov. Bursaspor je razočarao odigravši 0:0 na domaćem terenu protiv gruzijskog kluba Chikhura, a istim rezultatom je završila utakmica između Aberdeena i Groningena. Zulte Waregem je s 2:1 pobijedio Zawiszu iz Poljske.

Treba istaknuti i kako je pogodak u utakmici Kairat – Esbjerg za kazahstanski klub postigao Josip Knežević. On je u 50. minuti s 11 metara doveo domaćine u vodstvo, no u zadnjoj minuti je izjednačio Fellah.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Europska liga

Ostale Vijesti