Davor Javorovic
Davor Javorovic

Postonjski za Germanijak: "Caktaš mi se još nije javio, ali ne krivim ga"

Vrijeme Čitanja: 6min | pon. 15.08.22. | 10:39

"To je bila baš klasična borba za loptu. Ili on ili ja. Da sam možda ostao na zemlji ili ušao klizećim... Ali tko će to sada znati..."

Krik koji je utišao Gradski vrt. Igor Postonjski, vođa Varaždina, ležao je na osječkom travnjaku i grčio se od bolova. Potkoljenica je visila, bilo je jasno, svi koji su bili ondje i pred malim ekranima uhvatili su se za glave u nevjerici. Start kakav već dugo nije viđen na domaćim travnjacima.

A činilo se da će biti mirno nedjljeno posljepodne u kojemu će prvoligaš sa sjevera zemlje doći u goste klonulom Osijeku. Nitko više nije mario za rezultat, bilo je samo bitno da Postonjski što prije dobije potrebnu medicinsku pomoć.

"Moram ljudima odmah reći, vidio sam neke komentare na Caktaša, ali želim da se zna: ja ne krivim nikoga. To se dogodilo. Puno je takvih duela i u većini se ne dogodi ništa, a ovo je eto bio taj jedan u kojemu je", pravdao nam se na telefon Igor Postonjski, dan nakon stravične ozljede koju je zaradio u Gradskom vrtu, kao da je on krivac za nešto. Toliko je ispravan mladić. Nogometaš je to oko kojega Varaždin kroji svoj početak i kraj, sve akcije idu preko njega, a sada će mjesecima morati nači drugi način. Kapetan bi im se mogao vratiti u drugoj polovici sezone, bude li sve u redu.

Uhvatili smo ga u osječkoj bolnici, gdje je završio odmah traumatičnog događaja, za koji se kasnije ispostavilo da je lom tibije i fibule. (Video ozljede pogledajte OVDJE.)

"Odmah sam s utakmice prevezen tu u bolnicu u Osijeku, moram reći da su me divno primili. Sve je bilo odlično. Operiran sam već oko 21 sat, a operacija je bila gotova oko ponoći, pola 1. Upravo sam razgovarao s liječnikom i kaže kako je sve prošlo izvrsno. I mene danas manje boli, naravno da još osjetim bol, ali daleko manje nego li kako je bilo jučer. Rekao mi je liječnik i da ćemo danas pokušati malo stati na nogu kako bi se potaknula cirkulacija kroz nju, a ne bude li pogoršanja već bih danas mogao lagano na put doma. Puno su bolje vijesti, nego kako se jučer činilo", opisao nam je svoj boravak u bolnici i otkrio kakve su prognoze za povratak na travnjak:

"Kost bi trebala zarasti za nekih mjesec - mjesec i pol dana, a kroz tri bih trebao moći pomalo trčati. Možda ću biti spreman već za drugi dio, ako ne baš odmah veljaču, možda ćemo za sigurnost ciljati na kraj veljače ili tako nešto."

Sam start nije pokazao lom, ali kada vam je klupska medicinska ekipa primila nogu, bilo je jasno da dio nje visi.

"Odmah kod udarca sam osjetio kako je pukla. Moram zahvaliti suigračima, ali i treneru Osijeka Buli, svi su skočili odmah u pomoć, uspjeli su me smiriti. Ali znate, ja sam u tim trenucima samo osjetio bol i urlao. Znao sam da je lom, ali kakva je to bol bila...Takvu nisam u životu svom osjetio!"

A već ste dobro upoznati s raznim ozljedama...Imali ste i lom vilice.

"Da, bila je i ta situacija, ali to je bilo ništa naspram ovoga. Tada sam pao u nesvijest od boli i nisam ništa osjetio. Čudim se, iskreno, što jučer nisam pao u nesvijest od boli. Osim toga, sugirač Vuk je imao lom noge, ali on nije vrištao od boli kao ja. Možda mu je bilo malo lakše jer je golman tada baš legao na njega, ne znam. Ja ovako što nisam još osjetio."

Bio je to klasičan nogometni duel u kojemu većinom nitko ne izađe s težom ozljedom, ali u ovome je. Mislite li da se mogla izbjeći ta ozljeda?

"Da, to je bila baš klasična borba za loptu. Ili on ili ja. Da sam možda ostao na zemlji ili ušao klizećim... Ali tko će to sada znati. Da sada uđemo opet u takav duel od deset puta, devet ne bi bilo ništa. Ovo je valjda bio taj deseti..."

Sigurni smo da ste primili stotine poruka podrške...

"Naravno, već tamo na terenu je i trener Bjelica došao do mene, kada su me stavili u kola Hitne pomoći dao mi je podršku. Rekli su mi da je i poslije utakmice u intrervjuu spomenuo tu situaciju, tako da mu stvarno kapa do poda na tome. Vidjelo se i na suigračima i ostalima da je svima žao. Lovrić, Bule, kasnije su se javili Ivušić, Miloš, Klasnić, izbornik Dalić... Svi se mi znamo kroz tu Prvu ligu. Stvarno je puno poruka podrške došlo."

Je li poruka Caktaša među njima?

"Nije. Caktaš se nije javio, ali razumijem ga. To nije jednostavna situacija. On nije ništa kriv, ne bih ni ja htio da se nekomu dogodi nešto u duelu sa mnom, ali to je nogomet. Vjerujem da mu nije lako."

Sve nam to govorite u jako opuštenom tonu, ne bi čovjek rekao da ste pretrpjeli takav strašan lom.

"Čujte, kada dobijete tako lijepe poruke, onda kada vam Dinamo, jedna takva institucija, da poruku podrške jednostavno ne smijete klonuti. A kada sam vidio svoga trenera sa suzama u očima... Zbog takvog čovjeka morate gurati i morate se željeti što prije vratiti nogometu."

Varaždin je oduševio sve u ovoj sezoni, nametnuo se kao ozbiljan takmac i velikim imenima lige, Dinamu, Hajduku... No, vi ste srce tog kluba. Kreator, realizator... Kako će bez vas ove mjesece?

"Trener mi je dao takvu ulogu, odnosno, više njih, ali prije svega je tu momčad. ona izbacuje pojedinca. Uostalom imamo Lusaveca i Belcara i Mato Stanić je došao baš zbog toga da meni teret padne s leđa. Znate, mi smo osvojili Drugu ligu kada je Vuk slomio nogu. Više smo obitelj, nego klub. Svi se družimo, a na terenu ginemo za onoga do sebe. Takvi smo. Nismo se puno mijenjali zadnjih godina, stvorili smo strašnu energiju. Mislim da smo znali da možemo igrati dobro sa svima, a sada smo to i pokazali. Kiksali smo malo u prvom kolu, ali zaista mislim da smo momčad koja može daleko dogurati i prijetiti visokim mjestima na tablici. Kada vidim momčad kao što je Slaven Belupo na vrhu... Mislim da smo ipak bolji od njih. Ali puno je bilo debitanata, trebalo je to uigrati i sada imamo nekakvu standardnu momčad u kojoj se mijenja možda jedan ili dva igrača. Imamo zajedništvo."

Igrate dobar nogomet koji i publika cijeni.

"Sredina u kojoj igramo ne prašta oku loš nogomet. Znaju kako stvari moraju izgledati i ne pristaju na manje, a mi smo nastavili priču koju je s nama započeo trener Carević. On nas je posložio, a Kovačević je nastavio jer zna da nama takav tip igra paše. Imamo ekipu već dvije godine i odlična atmosfera iz svlačionice se prebacila na Upravu pa i na cijeli grad. Vjerujem da možemo napraviti velike rezultate."

Kada smo mu na kraju poželjeli što brži oporavak i povratak nogometu dodali smo i da ćemo ga, ako ništa drugo, vidjeti u skorim mjesecima na tribini kako bodri Varaždince. On nam je na to uz smijeh dodao:

"Ja se nadam već idućeg vikenda."

To je kapetan.


Tagovi

Igor PostonjskiNK VaraždinVaraždinMijo CaktašNK OsijekNenad BjelicaHNLPrva nogometna ligaGradski vrt

Ostale Vijesti