Porto osramotio Leicester, Kopenhagen svladao Brugge

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 07.12.16. | 23:04

Porto je propisno "nakantao" engleskog prvaka.

U skupini G engleski prvak Leicester propisno se osramotio na Dragau, gdje je Porto deklasirao njihov kombinirani sastav sa čak 5:0!

Iako su Englezi pitanje svog prolaska još riješili u prošlom kolu, sramotno je da su si dozvolili ovakav dilentantizam, pogotovo uzevši u obzir da je njihov učinak u debi-sezoni u Ligi prvaka bio poprilično zapažen.

U prvih pola sata Porto je već zabio dvaput; prvo je Andre Silva otvorio golijadu pogotkom u 6. minuti, da bi u 26. Corona povećao na 2:0. Pred sam kraj poluvremena, u 44. minuti Yacine Brahimi diže na 3:0.

Ni u drugom poluvremenu nije krenulo nabolje za momčad Claudija Ranierija. Igrala se 64. minuta kada je Andre Silva zabio svoj drugi pogodak večeri i to s 11 metara. Točku na i stavio je Jota, pogotkom za 5:0 na asistenciju Silve u 77. minuti.

U drugoj utakmici skupine danski Kopenhagen okrunio je vrlo zapažen nastup u grupnoj fazi, pobjedivši Club Brugge u gostima rezultatom 2:0 i prikupivši konačnih 9 bodova, što im je na kraju ipak bilo dovoljno tek za plasman u Europsku ligu. Club Brugge je natjecanje završio bez iti jednog osvojenog boda, ali ih od zagrebačkog Dinama dijeli činjenica da su ipak postigli dva pogotka u šest susreta.

Porto - Leicester 5:0 (Andre Silva 6., 64., Corona 26., Brahimi 44., Jota 77.) 

Club Brugge - Kopenhagen 0:2 (Mechele 8.-ag, Jorgensen 15.)

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

(Foto: Action Images)


Ostale Vijesti