Austrijski Hrvat zbog korone skinuo kopačke i navukao radnu manduru

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.04.20. | 08:30

Tjedan dana radio je u skladištu jednog trgovinskog lanca, jer su vojne vlasti zamolile pomoć...

Austrijska Bundesliga stala je s 22. kolom nakon kojeg je LASK iz Linza na prvom mjestu imao pet bodova prednosti ispred moćnog Red Bulla iz Salzburga.

Jedan od najzaslužnijih za taj rezultat austrijski je mladić hrvatskog porijekla Marko Raguž. Ne čudi, stoga, da je u najčitajnijem i najutjecajnijem tamošnjem dnevnom listu Die Neue Kronen Zeitungu izabran za najboljeg mladog igrača lige ove sezone.

Ove je sezone autrom ukupno 11 golova, od čega pet u Europskoj ligi, a iza sebe je ostavio čak i jednog Erlina Brauta Haalanda, vjerojatno najveću mladu zvijezdu Europe koja je na polusezoni dres Red Bulla zamijenila onim njemačke Borussije Dortmund.

Najboljim je vratarom proglašen njegov klupski kolega Alexander Schlager koji je također prilično mlad, ima 24 godine, te se može zaključiti kako ovaj sastav ima veoma zanimljivu momčad. Ima za sada tek jedan nastup za reprezentaciju, ali za njega će se još čuti. Kao i za ''našeg'' Marka.

„Bez obzira što imamo prinudnu stanku zbog koronavirusa, radim i dalje, da ne bih zahrđao. Puno vremena provodim u održavanju snage, kondicije. Vrlo često tijekom sezone ovakve stvari ne mogu raditi i stoga želim iskoristiti ovo vrijeme u te svrhe. Nažalost, ne mogu trenirati na travnjaku, ali koristim sve za održavanje kvalitetnih treninga, od stjecanja snage, brzine... Nije me ovo stanje uspavalo, vrlo sam aktivan i motiviran bez obzira što ne smijem na igralište.“, pokazao je 21-godišnjak maksimalnu ozbiljnost u razgovoru za Sportske novosti.

Za tri dana stupa na snagu dozvola nogometašima treninga u manjim skupinama kako je obznanio ministar sporta Werner Kogler. Raguž vjerno trenira i čeka nastavak sportskih aktivnosti, a u životu, tako i u radu, puno mu pomaže vjera.

Također, osim nogometa angažiran je privremeno i na jednom drugom polju:

„Vojne vlasti su mi odredile da u ovoj situaciji, zbog korone, budem na ispomoći, a koje nemaju veze s vojskom i nogometom. Radio sam jedan tjedan u skladištu jednog trgovinskog lanca, pomagao ljudima i mogu vam reći da mi je bilo jako zanimljivo doživjeti i to, vidjeti kako se naporno radi. Ništa mi nije bilo teško učiniti, baš smo se dobro slagali u poslu.“

Stasiti napadač, uvjereni smo, ima pred sobom lijepu karijeru, a mi samo možemo reći da mu želimo svu sreću osim u budućim dvobojima s hrvatskom reprezentacijom i klubovima.

 

 

(foto: Reuters)

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

 

 


Tagovi

Europska ligaMarko RagužAustrijska BundesligaAustrijaLASK LinzErling Haaland

Ostale Vijesti