Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Porazom na Poljudu, Dragovoljac je ispao iz Prve HNL

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 29.04.22. | 20:13

Umjesto momčadi iz Sigeta, u prvu ligu će biti promovirani ili Varaždin ili Rudeš

Iako su dignuli svoju formu, ali i bodovni saldo u proteklih mjesec i pol dana, nogometaši Hrvatskog dragovoljca su dašanjim 2:1 porazom od Hajduka na Poljudu i službeno ispali u drugi razred hrvatskog nogometa.

Sastav iz Sigeta je ostao na 18 bodova iz 33 utakmice, dok pretposljednja Istra 1961 ima 27 bodova uz utakmicu manje. No, i da se na koncu dogodilo da i Zagrepčani i Puležani imaju isti broj bodova, na koncu bi odlučivao međusobni omjer, a tu je momčad iz Pule u puno boljoj situaciji. Naime, Istra je u u četiri dvoboja s Dragovoljcem pobijedila u njih tri, dok je jedna utakmica završila remijem.

Prva utakmica ovih sastava je završila 3:1, druga 1:0, treća 3:0, dok je u posljednjem okršaju sredinom ožujka bilo 0:0 u Kranjčevićevoj ulici.

Sutra je pak na redu derbi Druge HNL između vodećeg Varaždina i drugoplasirnaog Rudeša. Od 15 sati će Rudeš na svom terenu u zapadnom dijelu Zagreba ugostiti Varaždin koji ima pet bodova viška, a do kraja je ostalo još pet kola. Konačni pobjednik te borbe će uskočiti u Prvu HNL umjesto Dragovoljca.


Tagovi

HNL2. HNLHrvatski dragovoljacIstra 1961VaraždinRudeš

Ostale Vijesti