REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Poraženi kao nikad u zadnjih 50 godina, a Nijemci kažu: „Bjelici svaka čast, stao je ispred momčadi“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.04.24. | 15:08

Ne ide uvijek sve na 'skraćivanje glava'

"Neće nikome pasti glava s ramena" rekao je Silvijo Čabraja nakon poraza od Dinama za vikend kada je njegova Lokomotiva pala na domaćem terenu 0-1. Bio je to odgovor na novinarsko pitanje o imperativu i ambicijama kluba, borbi za Europu. Nastavak mu je bio: "...Može jedino meni, tako to inače ide, trenerima padaju glave."

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nije ništa krivo Čabraja rekao, ali dodali bismo da Lokomotiva sigurno ne bi bila ovako posložena i konkurentna da je uprava kluba davno prije u nekim manjim krizama odlučila Čabraju zamijeniti nekim drugim pa trećim, četvrtim...Znate i sami kako to ide. Jedan šok može bit pozitivan, drugi već može stvoriti više nervoze nego li dobroga. Znaju to i u Bundesligi, odnosno, u Berlinu. Naime, ondje je Bjelica za vikend sa svojim Unionom na domaćem terenu pao s visokih i neugodnih 1-5. Nije to čak ni subjektivna procjena, već je iza nje i statistički dokaz. Frank Leonhardt, među fanaticima poznatiji kao Statistički Leo ili Gospodar brojeva, otkrio je:

“Zadnji put smo kod kuće izgubili 5-1 1975. protiv Energie Cottbus. Bio sam na stadionu.”

No unatoč tome što 49 godina Union nije vidio ovakav poraz, njemački mediji stali su uz hrvatskog stratega i vjeruju u njegovu viziju.

 "Nenadu Bjelici svaka čast ako za nešto preuzme odgovornost. Pogotovo kada se radi o takvom poniženju kao što je poraz 1-5 od Bayern Münchena. Isturio je glavu i stao ispred momčadi. I nema veze je li to zbog toga što se ponio zaštitnički ili malo zaštitnički prema samome sebi. U borbi za ostanak igrači bi trebali biti opušteni koliko je god moguće", piše Berliner Zeitung.

Kad je već Union izgubio, napominju u tekstu, barem drugi nisu pobijedili. Poput Darmstadta, Kölna i Bochuma. "Ali sreća se ne može beskonačno dugo rastezati", naglasili su. (eg)



Tagovi

BundesligaNenad BjelicaUnion Berlin

Ostale Vijesti