EXPA/ Eibner/ Roger Buerke/EXPA
EXPA/ Eibner/ Roger Buerke/EXPA

Union i zona sumraka: Bjeličini momci imaju šest izravnih konkurenata za preživljavanje

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 21:26

Stvari se polako zaoštravaju za Union Berlin na dnu ljestvice Bundeslige

Od vikenda i poraza od Bayerna rezultatom 5-1, postalo je jasno da Union Berlin mora u finišu sezone sve snage dati u ostanak u ligi, a potvrdio je to svojim izjavama i Nenad Bjelica koji je potpuno svjestan u kakvoj se situaciji njegova momčad nalazi.

Union Berlin je na 14. mjestu s 29 bodova uz gol razliku -24.

Bjeličini momci, iako u puno boljem stanju nego li ih je zatekao hrvatski strateg po dolasku, uništili su dobru startnu poziciju koju su imali u ožujku, prvenstveno lošim ofenzivnim igrama, a ni obrana se nije proslavila protiv Bayerna. Momčad Nenada Bjelice u Mönchengladbachu, protiv Bochuma i u Kölnu igra s tri izravna konkurenta za ostanak. A osim toga Freiburg će 18. svibnja doći na stadion An der Alten Försterei.

Darmstadt 98 vjerojatno više neće moći izbjeći ispadanje u posljednja četiri kola unatoč 2-0 pobjedi u Kölnu, a postoji još pet momčadi uz Union koje pokušavaju doći do barem 15. mjesta koje će ih spasiti.

Borussia Mönchengladbach je na 12. mjestu s 31 bodom i gol razlikom -7. Glavni problem im je obrana koja je već primila 60 golova. Nakon dvoboja s Unionom još čekaju ih Bremen, Frankfurt i Stuttgart. Zanimljivo, uz posljednju momčad Darmstadta, Borussia je jedini klub u borbi za opstanak koji još nije promijenio trenera.

Wolfsburg je na 13. mjestu, također s 31 bodom, ali gol razlikom -15. Ralph Hasenhüttl, koji je naslijedio Niku Kovača, donekle je zaustavio pad sa šest bodova u četiri utakmice, ali situacija je i dalje napeta. Novi trener trebao bi uspješno odraditi misiju ostanka u ligi jer su im na rasporedu još dvije domaće utakmice protiv Darmstadta i Mainza. Wolfsburg također putuje u Freiburg i München.

Mainz je na 15. mjestu s 27 bodova, gol razlika -17. Rheinhessen su veliki dobitnici među ugroženima. S remijem 1-1 u Freiburgu, Mainz je sada neporažen u pet utakmica i skočio je na sigurno po prvi put od drugog kola. Preostali raspored s utakmicama protiv Kölna, Heidenheima, Dortmunda i Wolfsburga je težak, ali trenutna forma jasno govori da su u dobrom nizu.

Bochum je na 16. mjestu, s istih 27 bodova, a gol razlika -26. U pobjedama protiv Bayerna i Stuttgarta činilo se da će puno toga postići, ali negativan vrtlog posljednjih nekoliko tjedana sada je gurnuo Bochum u zonu ispadanja. Čini se da se očekivani učinak promjene trenera s Thomasa Letscha na Heika Butschera nije ostvario; momčad je osvojila samo dva boda u posljednjih osam utakmica. Hitno je potrebna pobjeda u petak protiv Hoffenheima, a potom idu Unionu, protiv Leverkusena i u Bremen.

Köln je na 17. mjestu uz 22 boda i gol razliku -30. Poraz od Darmstadta vjerojatno je bio prijeloman u borbi za ostanak. Tri boda protiv posljednje momčadi svakako su bila planirana. Preostale četiri utakmice u Mainzu, protiv Freiburga i Uniona te završnica sezone u Heidenheimu prvenstveno su vezane za plasman u niži rang. Trebat će im devet, uz pobjede Mainza i Bochuma, možda i deset ili dvanaest bodova da nemoguće učini mogućim. No, tome se i najveći optimisti jako malo nadaju.

Dakle, Union je trenutno siguran, ali u konkurenciji koja se zajedno s njim nalazi u 'zoni sumraka' bit će potrebno do kraja podići i ofenzivne i defanzivne snage na višu razinu. Uspio ih je Bjelica pozitivno uzdrmati po dolasku, ostaje još nekoliko kola da ih pozitivno uzdrma i napokon izvuče prošlosezonski hit klub lige iz gliba u kojemu se našao ove sezone. (g)



Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinBundesliga

Ostale Vijesti