Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Ponovila se Milovićeva izjava da Hajduk kiksa kada je najpotrebnije

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.10.23. | 21:55

Osijek je nadigrao bolje od Hajduka i zasluženo slavio

Dinamo i Rijeka pružili su veliku priliku Hajduku da se vrati na prvo mjesto, ali Bijeli su to propustili, nadigrao ih je Osijek s 2-0, a skoro puni Poljud na kraju je vikao 'Leko, odlazi', jasna poruka što misle o treneru splitskog kluba. Igrači su izviždani zasluženo jer nisu igrali dobro, ali valja naglasiti da je u pripremi Hajduk imao problema jer nije mogao računati na Marka Livaju od početka zbog ozljede.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je po onoj izjavi nekadašnjeg kapetana Gorana MIlovića "zas…mo kad najviše treba", odigrao jako lošu utakmicu u kojoj je novi trener Osijeka Zoran Zekić u potpunosti nadmudrio Ivana Leku kojemu je publika okrenula palac dolje. Zekić je započeo s 3-5-1-1, u nastavku mijenjao obranu u četiri pa potom ponovno u pet, potpuno neutraliziravši Hajduk. Puno je Osijek dobio s iskusnim Zekićem na klupi koji će se dizati, a Hajduku dolaze teški dani premda je imao sve u svojim rukama i propustio ogromnu šansu.

Dobra vijest je da se vratio Rokas Pukštas, ali ni on nije mogao pomoći u krnjem Hajduku bez zdravog i u formi Livaje. Dominirao je veznim redom Osijeka Darko Nejašmić koji je u odigrao odlično protiv svog bivšeg kluba. Ramon Mierez se borio stvarao probleme Hajdukovoj obrani, no golovi koje su primili, mogli su se braniti. Prvi je bio u prvi kut, a drugu se Ivanu Lučiću odbilo od leđa.

Publika ima pravo vikati što hoće kada njihovi ljubimci gube, a treba vidjeti kakav će potez povući Leko kojemu sigurno nije lako jer je u nizu izgubio dva derbija. Hajduk ima puno problema, izgubio je četiri utakmice, premda u dvjema nije trebao. No, Leko voli reći da je prvenstvo maraton, da se gleda travanj i svibanj. Istaknuo je Zekić da je Hajduk bio opasniji s Livajom, koji nije bio na nivou spremnosti ali je htio igrati usprkos liječničkim preporukama.

U Hajduku ima igrača koji su daleko ispod razine kluba, ali Leko u ovom trenutku nema bolje, da ima Miereza koji se bori kao lav cijelu utakmicu.

Istina, imao je Hajduk i pehova s ozljedama u ovoj utakmici, od Eleza, Žapera, morao je krpati obranu, a Osijek je to koristio i uzeo ponuđeno te bi se mogao približiti vrhu u zanimljivoj borbi od kojih su trojica vodećih odigrali 'ko manje tako da je Rijeka ostala na vrhu.

Ljudi govore da će ovo prvenstvo osvojiti onaj tko bude najmanje loš, tako je krenulo, ali dugo je još do kraja i zanimljivo da od velike četvorke jedini Hajduk (još) nije dobio novog trenera, jer su svi mijenjali. Je li red i na Hajduk, jer se upalio alarm, premda Hajduk dosta dobro stoji na tablici, no mogao je puno bolje.

Zekić zaslužuje pohvale što je u kratkom vremenu dignuo momčad i odigrao savršeno taktički protiv Hajduka pokazavši da je pravi trenerski lisac tako da će se i ovaj Osijek dizati s njim na čelu.

Hajduku slijedi tjedan u kojemu će biti puno razgovora, krizna situacija je već na snazi, a u petak slijedi gostovanje u Koprivnici s najvjerojatnije desetkovanim sastavom, a utakmica je to koju Bijeli jednostavno moraju dobiti inače neće biti prostora za nove šanse, premda stvarno prvenstvo djeluje kao da se igra tko će manje.



Tagovi

HajdukIvan LekoOsijekNK OsijekHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti