DANIELE MASCOLO/Action images
DANIELE MASCOLO/Action images

Ponajbolji napadač današnjice obećao vjernost klubu, nagrada mu odmah stiže

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.03.21. | 13:24

Barcelona me je htjela prije godinu dana i tada je to bio moj put. U međuvremenu, Barcelona je postala prošlost, a ja ću ostati u Interu. Neću ga napustiti na ljeto, poručio je Martinez

Argentinac Lautaro Martinez jedan je od najboljih napadača svijeta. Sukladno tome, stalna je meta ponajboljih europskih klubova, a uoči aktualne sezone najviše je zagrizla Barcelona. Mnogi mediji pisali su kako je samo pitanje vremena kada će 23-godišnjak staviti potpis na ugovor s Kataloncima, no to se nije dogodilo.

Martinez je i dalje član Intera te s partnerom Lukakuom trenutno čini jedan od najubojitijih napada današnjice. Ako se pita Argentinca, tako će i ostati. Naime, Fabrizio Romano, stručnjak za talijanski nogomet, prenio je Lautarovu izjavu u kojoj ovaj poručuje treneru Conteu da ne brine.

„Da, Barcelona me je htjela prije godinu dana i tada je to bio moj put. Ali poručio sam treneru Conteu da ne brine, da sam fokusiran na Inter. U međuvremenu, Barcelona je postala prošlost, a ja ću ostati u Interu. U mojim je planovima i neću ga napustiti na ljeto. Štoviše, uskoro ću produžiti ugovor i kako sam rekao, plan je ostati ovdje“, rekao je Martinez za La Gazzettu dello Sport.

Ono što je najavio, uskoro bi se moglo obistiniti. Naime, prema napisima talijanskih medija Inter priprema novi ugovor za Argentinca, kojim bi ga trebao nagraditi s 4,5 milijuna eura po sezoni. Ujedno, s tom cifrom ohladio bi Barcelonu od eventualnog preuzimanja Martineza.

Inače, Lautaro se Interu priključio 2018. godine iz argentinskog Racing Cluba i Milan mu je zasad jedina europska destinacija. U prvoj sezoni po dolasku za Nerazzurre je zabio šest pogodaka, u drugoj je povećao učinak na 14 golova i pet asistencija, a u aktualnoj je već na 13 pogodaka i sedam asistencija. Pritom mislimo samo na Serie A.

Trenutna tržišna vrijednost procijenjena mu je na 70 milijuna eura, no s obzirom na godine, ali i igre koje pruža iz vikenda u vikenda, nema sumnje kako će ona samo rasti.


Tagovi

Lautaro MartinezInterBarcelona

Ostale Vijesti