Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Poms ostaje na klupi, Lovrić u četvrtak "pod nož"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 08:02

Glasine su sugerirale kako se Osijek u drugom pokušaku dogovorio s Tomićem, međutim Rene Poms je s dvije pobjede zaslužio da skine "v.d." ispred svog imena

Glasine oko Gradskog vrta sugerirale su kako je Rene Poms privremeno rješenje do reprezentativne pauze. Nadalje, priča je išla u smjeru da je vodstvo Osijeka pronašlo zajednički jezik s Goranom Tomićem, pristalo platiti odštetu Rijeci, raspustiti aktualni i dovesti novi stožer… Hajdemo reći kako nije bilo baš optimizma da donedavni pomoćnik i nasljednik Nenada Bjelice može srušiti Rijeku na Rujevici i odnijeti bodove iz Gorice gdje Osijek dugo godina nije pobijedio.

A Rene Poms je učinio baš to. I čini se dobio povjerenje vlasničke strukture Osijeka da može voditi momčad u nastavku sezone.

Iako uvijek treba biti oprezan s takvim stvarima, činilo bi se krajnje neozbiljno kada bi Osijek ipak krenuo u izbor novog trenera. To bi značilo da su jednog smijenili nakon pobjede u derbiju s Hajdukom, a drugog nakon što je svladao Rijeku u gostima nakon pet godina, odnosno Goricu u gostima nakon četiri godine. Bilo bi to zaista previše i teško objašnjivo… Doduše, ima nešto i u financijskoj strani priče. Suprotno nekim informacijama koje su se pojavile u medijskom prostoru, Osijek će Nenadu Bjelici morati isplatiti 1,5 milijuna eura plus PDV. Odšteta kompletnom stručnom stožeru (Bule se dogovorio ranije) tu bi cifru dovela do dva milijuna. Pa plaća Tomiću i njegovu stožeru i odšteta Rijeci… Sasvim dovoljno da Sakalj povuče ručnu kočnicu i da povjerenje Pomsu. Iako se ono mora uzeti s rezervom. Naime, zar nije javno dao to isto povjerenje Bjelici pa mu par dana kasnije da dao otkaz nakon pobjede s Hajdukom?

Kako bilo, Osijek je s dvije vezane pobjede stigao na četvrto mjesto. Slaven Belupo mu bježi dva boda, baš kao i Hajduk koji ima utakmicu manje. Međutim, to je ona slika koja se očekivala na Gradskom vrtu; parkirati se blizu vrha i vrebati priliku. Naravno da ona neće doći jer Dinamo je uraganski krenuo u sezonu i kako će reći kolega Bevanda, jedino što je izvjesnije od nove titule Dinama jest serijal “Sam u kući” tijekom božićnih praznika.

Rene Poms dao je igračima slobodno nakon Gorice. Okupljanje je u srijedu kada će se momčadi na treningu priključiti Mile Škorić i Adrian Leon Barišić koji su zaliječili svoje ozljede. Tamo neće biti Kristijana Lovrića koji mora na operaciju trbušnog zida. Dugo se činilo kako će to riješiti alternativnom metodom, ali na koncu se odlučilo kako će pod nož. Zakazani termin operacije je u četvrtak a proces oporavka sugerira kako Lovrića nećemo vidjeti na travnjaku u ovoj godini. Bit će spreman za nastavak sezone, nakon SP-a.

HNL, 10. kolo

Petak, 16. rujna

Slaven Belupo - Varaždin 1:1

Subota, 17. rujna

Gorica – Osijek 0:1

Hajduk - Istra 1961 2:2

Nedjelja, 18. rujna

Rijeka – Šibenik 0:0

Lokomotiva - Dinamo 1:2



Tagovi

NK OsijekRene PomsNenad BjelicaGoran TomićKristijan LovrićMile ŠkorićAdrian Leon BarišićFerenc SakaljHNLGNK DinamoHajdukSlaven BelupoHNK RijekaHNK Gorica

Ostale Vijesti