REUTERS/Umit Bektas
REUTERS/Umit Bektas

Politički skandal u Rijadu: Odgođen Superkup između Fenera i Galate!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 18:40

Danas se neće odigrati veliki turski derbi...

Svega pet dana nakon što su Fenerbahce i Galatasaray odigrali derbi pun tenzija, ali bez golova u Istanbulu, čime su prvi dio sezone završili bodovno poravnati s 44 osvojena boda (od mogućih 51), danas se u Rijadu (s početkom u 18.45) trebao odigrati Superkup dvoboj u kojeg se Galatasaray plasirao kao prvak, a Fenerbahce kao osvajač Kupa. Međutim, novi veliki turski derbi neće se odigrati zbog političkog skandala.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Saudijci, naime, nisu dozvolili da se na njihovom stadionu intonira turska himna te da igrači turskih velikana nose transparent i majice s likom Oca Turaka, Mustafe Kemala Paše Ataturka. Turski mediji navode kako je svega sat vremena prije utakmice završio žustri sastanak između Saudijskog i Turskog nogometnog saveza, bilo je predloženo da se utakmica prebaci za kasniji termin, u 21 sat, činilo se da je konsenzus postignut, Saudijci su navodno dozvolili intoniranje himne, međutim, do dogovora oko transparenata i majica nije došlo.

Glavni problem ostao je natpis u čast obilježavanja 100. obljetnice Turske: "Kako je sretan onaj koji kaže da je Turčin", a taj natpis trebalo je stajati na dresovima obje momčadi.

Igrači oba kluba ostali su u svojim hotelima i veliki derbi je - otkazan.

Da se utakmica neće igrati potvrdio je i turski BBC:

Prema pisanju turskih medija, delegacija Galatasaraya zatražila je hitno organiziranje aviona za Istanbul, a isto će učiniti i predstavnici Fenerbahcea. Potencijalni novi termin i mjesto održavanja Superkupa za sada nije poznato.

(N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FenerbahçeGalatasaraySaudijska Arabija

Ostale Vijesti