Denis Kapetanovic/PIXSELL
Denis Kapetanovic/PIXSELL

Pola HNL-a kreće u lov, sjajni Hrvat iz Zrinjskog i miljenik Torcide uskoro postaje slobodan igrač!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 09:54

Mnogi ga, uz Bilbiju, smatraju jednim od boljih igrača Plemića.

Nakon iznimno uspješnih godinu i pol dana u Mostaru, Tomislav Kiš na kraju sezone napustit će redove Zrinjskog.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U klub je stigao u siječnju prošle godine, a dosad je braneći boje Plemića skupio 17 pogodaka i 16 asistencija u 58 nastupa. Kišovi prsti su 'duboko u pekmezu' kad se traži 'glavni osumnjičeni' za najveće ostvarenje nekog kluba iz BiH u ovom stoljeću kad su se uspjeli plasirati u grupnu fazu Konferencijske lige, ali iako je ove sezone pokazao kako Zrinjski nije ista momčad bez njega, uprava kluba i sam igrač ipak nisu uspjeli pronaći zajednički jezik oko produljenja suradnje pa će tako na kraju sezone svako otići svojim putem.

Ova vijest neće dobro sjesti Utrasima, oni najvjerniji navijači Zrinjskog jako dobro znaju koliko je Kiš bio (i još uvijek je) važan za njihovu momčad. Kako se nekadašnji igrač Hajduka u sjajnom svjetlu prikazao u Mostaru, nema sumnje da će za njegovim uslugama interes pokazati polovica HNL klubova, no tek treba vidjeti je li 30-godišnjak voljan vratiti se u domaću ligu koju je napustio sada već davne 2015. ili bi radije svoj nogometni put nastavio u inozemstvu.

Kiš je oduvijek bio i miljenik Torcide, a u dresu Hajduka skupio je 43 nastupa, devet pogodaka i tri asistencije, Najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri odradio je 2019. u dresu Žalgirisa gdje je u 26 nastupa skupio 22 pogotka i sedam asistencija, a da je riječ o pravom nogometnom majstoru svjedoči i podatak da je dosad u karijeri u 329 nastupa skupio 119 pogodaka.

Dosad je u karijeri promijenio 11 klubova te je osvojio pet trofeja. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Tomislav KišZrinjskiBiH Premijer liga

Ostale Vijesti