MAXIM SHEMETOV/Action Images
MAXIM SHEMETOV/Action Images

Pokvareni telefon: HNS tvrdi kako mu ne pada napamet pritiskati Lovrena na odluku o odlasku iz Zenita

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 18:21

Krovna nogometna organizacija u Hrvatskoj demantirala natpise ruskih portala kako HNS vrši pritisak na našeg stopera da ode iz Rusije.

Otkako je FIFA donijela odluku o stranim nogometašima u Rusiji, domaći mediji u stopu prate kako će reagirati domaći profesionalci i profesionalke koji imaju ugovore imaju s ruskim klubovima. Oni su naime pod snažnim sankcijama od strane FIFA-e koja je otvorila mogućnost privremenog napuštanja zemlje i zamrzavanja ugovora do ljeta. Tako je još jučer stigla informacija kako će Filip Uremović napustiti Rubin i aktivirati svoje pravo “besplatnog odlaska”, a kako je u Hrvatskoj na oporavku od ozljede Dejan Lovren, mnogi su počeli špekulirati što će biti sa kapetanom Zenita i redovitim reprezentativcem.

Potom – šok. Pojedini ruski mediji su počeli pisati kako će Lovren, nakon što se vrati iz Dohe gdje će Hrvatska otputovati na prijateljski turnir (igrat ćemo sa Bugarskom i Slovenijom) napustiti Rusiju i zalediti ugovor do kraja lipnja. Sve to, kako kažu mediji u Rusiji, zbog nagovora HNS-a.

Nije trebalo dugo čekati da se oglasi glasnogovornik našeg nogometnog saveza i opovrgne ove glasine.

“Naravno da je potpuna neistina da HNS ne dopušta Dejanu Lovrenu povratak u Zenit, niti to HNS može učiniti. Dejan će, kao i uvijek do sada, sam donijeti najbolju odluku za svoju karijeru, a HNS će mu pritom, kao i svakom reprezentativcu, biti maksimalna podrška.” kazao je Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a.

Podsjetimo, reprezentacija se okuplja u ponedjeljak, a onda slijede slatke brige - let u Dohu. Dok će se drugoplasirani iz kvalifikacija mučiti u playoffu za odlazak na Mundijal, mi ćemo, u prijateljskom okruženju, uigravati momčad na toplom suncu bez pritiska i stressa.


Tagovi

Dejan LovrenZenitTomislav Pacak

Ostale Vijesti