Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Pogled u budućnost: Kome sve prijeti neigranje Derbija zbog trećeg kartona?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 10:04

Kod Hajduka dva žuta imaju četvorica, a kod Dinama šest igrača

Bruno Petković se simuliranjem kaznenog udarca u pretprošlom kolu 'očistio' od kartona zaradivši treći pa ga nije bilo protiv Slaven Belupa što se u konačnici nije osjetilo na rezultatu aktualnog prvaka koji je uvjerlivo pobijedio u golijadi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Petković je spreman za iduće kolo, pa tako i za Derbi s Hajdukom koji se igra 30. ožujka na Poljudu. Kako se Derbi približava, ima samo još jedno kolo i potom stanka zbog reprezentacije, uvijek je zanimljivo provjeriti kome sve prijeti neigranje najveće utakmice hrvatskog sporta u nikad uzbudljivijoj utrci za prvaka.

Hajduk ima četvoricu igrača s dvije opomene, trojica su aktivna, dok je Mihael Žaper u postoperativnoj fazi stoga ne konkurira za utakmice. Međutim, tri važna igrača će u dvoboju s Lokomotivom nositi breme dobivanja treće javne opomene. Među njima su Rokas Pukštas koji se diže u formi, stup obrane Zvonimir Šarlija te Dino Mikanović koji je u posljednje vrijeme starter. Izgubiti nekoga od njih bio bi veliki hendikep za trenera Mislava Karoglana u utakmici koja Hajduku puno znači u utrci za titulu. S obzirom da je Filip Uremović ozlijeđen te se utrkuje s vremenom hoće li se uspjeti oporaviti za Derbi, izostanak Šarlije koji se oporavio od ozljede, također bi bi bio nedostatak. jer na drugoj strani će prijetiti Bruno Petković. Mikanovića bi možda najlakše bilo zamijeniti Nikom Sigurom, no onda bi strateg Bijelih izgubio važnu kariku u sredini terena.

Kod Dinama su se još dvojica igrača 'osigurala' kako bi bila kadru te će propustiti sljedeći susret koji Zagrepčani igraju s Rudešom. Treći žuti karton na klupi dobili su Dino Perić te Stefan Ristovski u završnici, a on je važan Sergeju Jakiroviću jer pomaže u čuvanju Marka LIvaje.

Trećeg žutog protiv Rudeša moraju se čuvati Sandro Kulenović, Takuro Kaneko, Mauro Perković, Gabriel Vidović, a na listi s dva kartona su Moreno Živković i Mahir Emreli. Ima tu važnih karika u rotaciji Sergeja Jakirovića, no ne očekuje se baš da bi protiv Rudeša koji se doduše diže, trebali imati potrebu ući u rizik i dobiti javnu opomenu. No, opreza nikad dosta, stoga će najbrojani igrači iz obje momčadi morati dodatno pripaziti, ali bi puno teže trebalo biti Hajduku protiv Lokomotive na Poljudu nego Dinamu s Rudešom u Kranjčevićevoj.



Tagovi

HajdukGNK DinamoDerbiMislav KaroglanSergej JakirovićBruno PetkovićMarko LivajaRokas PukštasZvonimir ŠarlijaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti