BENOIT TESSIER/Reuters
BENOIT TESSIER/Reuters

Pochettino uoči Bayerna: "Došli smo po pobjedu"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.04.21. | 14:22

Trener Parižana samopouzdan je unatoč ne najboljim ligaškim rezultatima u zadnje vrijeme.

Večeras na minhenskoj Allianz Areni imamo priliku gledati reprizu prošlogodišnjeg finalnog dvoboja između Bayerna i PSG-a, ali za razliku od prošlog ljeta, sada se radi o četvrtfinalnom dvomeču.

Treneri obje momčadi najavili su veliki derbi.

"Nokaut faza je, nitko se ne smije otpisati. Igramo s prvacima Europe i svijeta. Poštujemo ih, ali vjerujemo u svoje mogućnosti. Došli smo po pobjedu. Bayern je veoma dobro organizirana momčad, defenzivna linija stoji im visoko, a napadači su sposobni da individualnom kvalitetom dobiju utakmicu za svoju momčad. Moramo pronaći pravu ravnotežu i biti pažljivi, da ne gubimo loptu u opasnoj zoni“,rekao je trener europskih doprvaka, Mauricio Pochettino.

Argentinac koji je na klupi pariškog kluba praktički od početka godine mora vaditi momčad iz svojevrsne krize - za vikend su izgubili od direktnog konkurenta za titulu u Francuskoj, Lillea, čime su si odmogli u šampionskim aspiracijama. U toj atmosferi, borba na europskom frontu mogla bi se nametnuti kao primarna za spas sezone, ukoliko naslov Ligue 1 izmakne.

Hansi Flick, s druge strane, također daje izjave nakon svojevrsnih turbulencija u redovima Bavaraca, a velik problem za njegovu momčad - unatoč kvalitetnoj popunjenosti na praktički svakoj poziciji - mogao bi biti izostanak ponajboljeg nogometaša svijeta, Poljaka Roberta Lewandowskog u napadu.

"U odnosu na finale prošle sezone, PSG ima novi tim i novog trenera, mada se ipak nije mnogo toga promijenilo – PSG i dalje ima kvalitetnu obranu i njihova snaga u napadu je nevjerojatna. Moramo uspjeti onemogućiti njihovu pas-igru. To znači da što prije pritisnemo igrača koji u tom trenutku ima loptu. Neuer je bio izvanredan u finalu prošle sezone. Hoće li to biti u glavama igrača PSG-a? Ne znam. Ipak, u svakom slučaju je prednost za našu momčad to što imamo prvoklasnog golmana."



Tagovi

Liga prvakaMauricio PochettinoParis Saint-GermainBayernHans-Dieter Flick

Ostale Vijesti