undefined
undefined

Pochettino na rubu novog angažmana, trenirao bi srebrnog Vatrenog

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.10.20. | 08:38

Odlični Argentinac uskoro će napuniti godinu dana kako je bez kluba.

Prema pisanju engleskih medija, Zenit is St. Peterburga sprema veliki posao dovođenja uglednog trenerskog imena.

Argentinac Mauricio Pochettino bio je trener Tottenhama do studenog 2019., a Spurse je doveo i do finala Lige prvaka.

Uslijed otkaza kojeg je Barcelona spremila Quiqueu Setienu upravo se ime ovog stručnjaka dovodilo u vezu s klupom katalonskog giganta. Bio je spreman zaboraviti i na riječ koju je dao navijačima Espanyola (kluba u kojem je proveo ogroman dio karijere kao igrač i kao trener), no do dogovora ipak na kraju nije došlo. Na kraju je on bio taj koji je tvrdio da ne bi otišao na Nou Camp dok je tamo Josep Maria Bartomeu.

Osim Barce, spominjala se mogućnost njegova angažmana u Real Madridu te Manchester Unitedu. Sad kad je već godinu dana bez trenerskog posla, bogati Rusi su spremni iskoristiti situaciju i dovesti ga na sjeverozapad najveće zemlje svijeta. Tako bi Dejan Lovren dobio jednog od najcijenjenijih trenera Europe zadnjih godina.

Prema ruskom portalu Championat, pregovori s 48-godišnjakom su već u tijeku. Aktualni trener Sergej Semak je u zadnjoj godini ugovora, a Pochettino ne bi bio prvo zvučno europsko ime na klupi ruskog prvaka. Prethodno su ga vodili i Roberto Mancini (aktualni talijanski izbornik) te Andre Villas-Boas (Olympique Marseille).

No prema špekulacijama, Pochettino je trenutno najviše koncentriran na osluškivanje situacije u Madridu. Argentinac je, kako se predviđa, u niskom startu u slučaju da Zinedine Zidane dobije otkaz te je spreman zasjesti na njegovo mjesto dok se još ni ne ohladi. Nije nikad skrivao želju da postane trenerom kluba sa Santiago Bernabeua koji je, usput rečeno, iz prve dvije utakmice grupe Lige prvaka uzeo svega bod, i to zahvaljujući golu Casemira u trećoj minuti sudačke nadoknade u Mönchengladbachu.



Tagovi

Mauricio PochettinoZenitDejan LovrenReal MadridBarcelonaZinedine Zidane

Ostale Vijesti