REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Pochettino blizu povratka u Ligue 1, danas ga očekuje ključan sastanak, a mogao bi debitirati protiv PSG-a!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 09:45

U klubu su ljetos napravili mnoge stvari vrijedne hvale, ali rezultat jednostavno ne prati ulaganja i ambicije…

Drugi mandat Luciena Favrea u Nici ne ide željenim smjerom. Švicarski strateg vratio se prije dva mjeseca u klub iz kojeg je otišao u Borussiju Dortmund u ljeto 2018. godine, ali iako su klupski čelnici ljetos napravili mnoge stvari zbog kojih su zaslužili naslovnice francuskih sportskih medija, rezultati koje momčad ostvaruje jednostavno nisu dobri.

Prije svega, Nica je u Ligue 1 na skromnom 13. mjestu sa svega osam bodova u isto toliko odigranih kola. Nadalje, što se tiče Europe, ni tamo im ne cvjetaju ruže. Prvo su izgubili od M. Tel Aviva (jedini pogodak na utakmici zabio je Perica), da bi onda 'na mišiće' izborili grupnu fazu Konferencijske lige. No, u prva dva kola dosad su osvojili tek jedan bod i to protiv Partizana u Beogradu, da bi onda za vikend bolji od njih bio Angers.

Doduše, taj poraz je bio očekivan te je konačnih 0:1 na kraju veoma dobro budući da je momčad Luciena Favrea već od devete sekunde utakmice imala igrača manje na terenu nakon što je izravnan crveni karton zaradio Todibo.

Nesmotrenost nekadašnjeg braniča Barcelone nije 'smekšala' čelnike Nice. Iako Favre nije kriv, poraz je upisan, a francuski mediji javljaju kako je uprava krenula u potragu za nasljednikom. Navodno je njihov 'prvi pick' Argentinac Mauricio Pochettino te bi se danas trebao odraditi ključni sastanak na kojem će biti ili dogovor postignuti ili će razgovori biti zaključeni.

Uprava je definitivno ambiciozna, ljetos su potrošili čak 70 milijuna eura na odštete, a 'besplatno' su stigli igrači poput Pepea (posudba) te Ramseya i Schmeichela (slobodni igrači). Dakle, jasno je što se od Favrea očekivalo, ali on nije isporučio. Drugu priliku dobit će samo ako propadnu pregovori s argentinskim stručnjakom koji se dokazao na klupi Tottenhama i PSG-a. No, popularni Poch je navodno zainteresiran, sviđa mu se projekt i najvažnije od svega, dovoljno dugo je 'odmarao' po odlasku iz Pariza.

U slučaju da se dogovor danas postigne, očekuje se da će Argentinac u narednih nekoliko dana postati novi trener Nice. Zanimljivo, u tom slučaju debi na novoj klupi imao bi na Parku Prinčeva protiv PSG-a (1. listopada) gdje ga mnogi i dalje nisu preboljeli… (I.A.S.)



Tagovi

Mauricio PochettinoNiceLigue 1

Ostale Vijesti