Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Počeo je u Dinamu, bio na korak do Partizana i Kaiserslauterna, a sad je kod Vladimira Petrovića u Austriji

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.02.22. | 12:08

Bivši junior Modrih, koji je igrao Ligu prvaka i bio hrvatski kadetski reprezentativac u generaciji s Alenom Halilovićem i Ivanom Šunjićem, ima novi klub

Marko Iharoš (25), bivši igrač Dinama, koji je igrao juniorsku Ligu prvaka u sezoni 2015./16. sa Šunjićem, Olmom, Gojakom, Šemperom, Soldom, Kalaicom, Brekalom, D. Lovrenom, Morom, Kneževićem i Fintićem, trener je bio Mario Cvitanović, u zimskom je prijelaznom roku pronašao novu sredinu.

Desni branič školovan u Hitrec-Kacianu i hrvatski kadetski reprezentativac (8 nastupa u generaciji s Alenom Halilovićem i Ivanom Šunjićem) novi je član austrijskog drugoligaša Kapfenberga, kojeg vodi bivši nogometaš Marsonije, Segeste i Dinama te hrvatski reprezenativac Vladimir Petrović, koji se nakon inozemne igračke karijere posvetio trenerskom poslu.

Iharošu je krajem godine istekao ugovor sa sofijskom Slavijom, a kako je Kapfenberg tražio desnog beka, tražio je slobodnog igrača s iskustvom. Vladimir Petrović je kao igrač bio šmeker, sjećamo ga se, primjerice, iz onog uzvrata Grasshoppera i Croatije (0:5) kojeg je kao maleni dječak na ramenima oca luke s navijačke tribine hrvatskog prvaka gledao Ivan Rakitić, pa je kao takvog, beka-šmekera, prepoznao i popularnog Ihu.

“Poklopile su nam se ambicije, došao sam u Austriju i dogovorio se za šestomjesečni ugovor s opcijom na još godinu dana. Austrija je uređena država, uređena liga, klub je dobro posložen, s tradicijom. Jako sam sretan što su igrati u Austriji i surađivati s Vladom Petrovićem, zahvalan sam klubu, predsjedniku i treneru na povjerenju koje su mi ukazali. Odmah po dolasku sam osjetio da sam dio momčadi, lijepo sam prihvaćen, što mi je jako bitno”, izjavio je Iharoš za Germanijak.

Marko Iharoš s trenerom Vladimirom  Petrovićem. FOTO: KSV1919Marko Iharoš s trenerom Vladimirom Petrovićem. FOTO: KSV1919

Podsjećamo, Iharoš je optišao iz Maksimira u ljeto 2016. kad ga je htio beogradski Partizan, a nakon odlične sezone u tadašnjoj slovenskoj filijali Crno-bijelih Rudaru iz Velenja, bio je nadomak ciparskom APOEL-u. No, kako su Ciprani promijenili prethodno dogovorene uvjete obreo se u Litvi, Suduvi, napredovao pod željeznom rukom ruskog trenera, imao ponudu Kaiserslauterna iz 2. njemačke Bundeslige. U Hrvatsku se vratio u Slaven Belupo dok ga je vodio Tomo Ivković, nakon godinu dana prešao u mađarski Budafoki (ima i mađarsko državljanstvo), a od prošlog ljeta bio je član Slavije iz Sofije.

Od Hrvata, u momčadi je mladi Virovotičanin Davor Tomić (20), veznjak, a u kadru je 12 stranaca. Natjecanje u 2. austrijskoj ligi nastavlja se 18. veljače, a Kapfenberg (KSV 1919) dan kasnije dočekuje Wacker Innsbruck.



Tagovi

Marko IharošGNK DinamoDinamo ZagrebDinamo Zagreb U19Juniorska Liga prvakaPartizanKaiserslauternTomislav IvkovićAlen HalilovićIvan Šunjić

Ostale Vijesti