MNK Olmissum Facebook
MNK Olmissum Facebook

Počelo kako se i očekivalo: Olmissum slavio u derbiju, Makarani teško do pobjede protiv povratnika u elitu, X-evi u Zagrebu i Splitu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 02.10.22. | 13:26

Jučer je zaključeno prvo kolo 1.HMNL, a najuvjerljiviju pobjedu ostvarila je šibenska Crnica.

Nakon gotovo četiri mjeseca pauze u petak je počela nova sezona Prve hrvatske malonogometne lige, 32. po redu.

Splitska Torcida nakon 11 godina vratila se u najviši rang hrvatskog futsala i odmah u prvom kolu čekao ih je derbi protiv gradskog rivala Universitasa. Utakmica na splitskim Gripama bila je vrlo izjednačena i čvrsta, a oba pogotka na utakmici vidjeli smo u samoj završnici dvoboja. Torcida je povela golom Denisa Kuzmanića u 33., a izjednačio je Božo Sučić u 37.

U idućem kolu Universitas dočekuje Futsal Dinamo, a Torcida gostuje kod Futsal Pule.

U nešto kasnijem terminu Futsal Dinamo i Square odigrali su sjajnu utakmicu u Domu sportova II. Square je u dva navrata vodio pogocima Mara Đuraša u 15. i Gordana Duvančića u 30., a oba pogotka za Dinamo zabio je prošlogodišnji prvi topnik lige Zvonimir Šućur, prvi u 18., drugi u 32. Utakmica je bila vrlo dinamična s brojnim prilikama na obje strane, a odličnu večer zabilježila su oba reprezentativna golmana, Dinamov Ante Piplica i Squareov Zoran Primić.

U idućem kolu Dinamo gostuje kod Universitasa, a Square dočekuje Crnicu.

Program u petak zaključili su Olmissum i Futsal Pula derbijem kola. Viceprvak je poveo u omiškom Ribnjaku pogotkom Argentinca Baisela u 6., no odmah je uzvratio Nikola Pavić. Olmissum je do odmora stigao i do preokreta pogotkom reprezentativnog pivota Antonija Sekulića, a konačni rezultat postavio je Brazilac Moura, inače zlatni juniorski olimpijac i bivši član najboljeg brazilskog kluba Magnus Futsala.

Olmissum u idućem kolu ide na nogu prvaku države Novom vremenu, a Futsal Pula dočekat će novog prvoligaša Torcidu.

Najuvjerljiviju pobjedu prvog kola upisala je šibenska Crnica koja je na Baldekinu nadvisila Vrgorac s 4:1. Šibenčani su na odmor otišli s prednosti od 2:0 nakon što su zabili Paulo Katuša i Antonio Perić. Brazilac u redovima Vrgorca Guilherme dos Santos smanjio je prednost domaćina u 27., a konačnu pobjedu Šibenčani su potvrdili u samoj završnici dvoboja golovima Josipa Radića i Perića, u trenucima kada je Vrgorac igrao s golmanom-igračem.

Crnica u idućem kolu ide na noge Squareu, a Vrgorac očekuje gostovanje kod povratnika u ligu Osijeka.

Aktualni osvajač dvostruke krune Novo vrijeme na domaćem terenu u Makarskoj ostvario je pobjedu protiv povratnika u prvu ligu Osijeka, i to puno teže od očekivanog (4:3). Osijek je golovima Domagoja Damjanovića u dva navrata vodio, Brazilac Lima u 33. je zabio za 3:3, nakon što su za Makarane zabijali Toni Jelavić, Marin Sesar i Mate Vuković. Ipak, Bijelo-plavi nisu dohvatili senzacionalni bod. Brazilac Jefferson, ujedno i najbolji igrač utakmice, zabio je za Novo vrijeme u 39. i Makaranima donio pobjedu na otvaranju sezone.

Novo vrijeme u idućem kolu na domaćem parketu igra derbi protiv Olmissuma, a Osijek će do prvih povratničkih bodova pokušati doći u Zrinjevcu protiv Vrgorca. (nr)

1.HMNL, 1. kolo

Petak, 30. rujna

Torcida - Universitas 1:1 (Kuzmanić 33./Sučić 37.)

Futsal Dinamo - Square 2:2 (Šućur 18., 32./Đuraš 5., Duvančić 30.)

Olmissum - Futsal Pula 3:1 (Pavić 8., Sekulić 20., Moura 24./Baisel 6.)

Subota, 1. listopada

Novo vrijeme - Osijek 4:3 (Jelavić 19., Sesar 28., Vuković 29., Jefferson 39./Damjanović 15., 27., Lima 33.)

Crnica - Vrgorac 4:1 (Katuša 4., Perić 12., 40., Radić 38./Dos Santos 27.)

1.HMNL, 2. kolo (14.-16.10.)

Square - Crnica

Osijek - Vrgorac

Universitas - Futsal Dinamo

Futsal Pula - Torcida

Novo vrijeme - Olmissum


Tagovi

FutsalPrva HMNLMNK OlmissumOlmissumFutsal PulaMNK VrgoracNovo Vrijeme ApfelMNK SquareFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebMNK TorcidaAFC UniversitasMNK OsijekCrnica Šibenik

Ostale Vijesti