Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Po pobjedu u Koprivnici s mislima na Skopje (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 23.07.22. | 08:04

Čačić je najavio da će protiv Slavena dati priliku i igračima koji nisu previše igrali na startu sezone. Tko će osvanuti u prvom sastavu uvijek je nepoznanica, ali jasno je da je utakmica na Apašu 'generalka' za uzvrat sa Shkupijem

Između dva europska iskušenja s makedonskim Shkupijem, Dinamo čeka ispit u Koprivnici. Misli će vjerojatno biti na utorku i Skopju, ali nije to alibi, zna se što Modri trebaju odigrati na 'Apašu'. Pobjeda uz dobru prezentaciju, punjenje samopouzdanjem prije odlaska u Skopje, to je ono što Dinamo želi uzeti u Koprivnici (21 sat).

(9.00) Slaven Belupo (4.50) Dinamo (1.50)

"Pokušat ćemo ispraviti sve one stvari koje nisu bile dobre, a one koje bile dobre želimo ponavljati u svakoj utakmici. Nama je susret u Koprivnici izuzetno važan, protiv domaćina koji je startao s tri boda, bit će Slaven izuzetno motiviran. Moramo biti u toj utakmici učinkoviti u svakom smislu. Imamo određene probleme, ostali smo bez dva stopera, a treba i energetski sačuvati neke igrače za ono što slijedi. Ali fokus je na toj utakmici, Dinamo želi doći do tri boda, uz respekt domaćinu i kolegi Zekiću koji radi odlilčan posao. Bit će odlična utakmica, nadam se da ćemo biti zadovoljniji nego neki dan", kazao je u najavi susreta Ante Čačić.

Tko zna što smjera Dinamov trener, u kakvom će sastavu Dinamo istrčati u Koprivnici?

"Bit će to i prilika za igrače koji su manje igrali da kažu sve o sebi.", dodao je Čačić i time poručio da će rotirati momčad, neke odmarati, a neke zagrijavati za utakmicu u Skopju. Koprivnica je teren gdje Dinamo poslovično prolazi dobro, odakle tradicionalno donosi tri boda. Stoga, u subotu se očekuje nastavak te tradicije, premda, ne bi ni bod bio katastrofičan. Ne bi ni poraz u ovoj fazi sezone bio nešto dramatično, ali bi kao uvertira u uzvrat u Skopju sigurno bio nepoželjan ishod. Donio bi dodatnu nervozu u Maksimir, a to je nešto što Čačiću i igračima sigurno ne treba prije Shkupija.

Čačić je najavio utakmicu kao generalnu probu za Skopje, zapravo, kao još jednu pripremnu priliku, zato, bit će zanimljivo vidjeti koji će sastav sučeliti Zoranu Zekiću. Livaković, naravno, nije upitan, nakon slabijeg izdanja protiv makedonskog prvaka ovo je i njemu prilika za popravak. U obrani i nema previše rješenja, znamo za Dinamove probleme sa stoperima, Perić i Lauritsen trebali bi biti tandem braniča, a vrijeme je da napokon vidimo Ristovskog i Bočkaja. I Ljubičića u veznom redu? Nakon što je na startu sezone uglavnom igrao lijevog beka, Dinamov Austrijanac (po frizuri David Luiz) mogao bi se konačno naći na svojoj prirodnoj poziciji na sredini terena. Teško je ući Čačiću u glavu, pogoditi što smjera, ali možda protiv Slavena započne susret s jednim napadačem, hoće li to onda biti Drmić ili Petković? Idealna je prilika i da Oršić započne dvoboj, da krene podizati formu. Dinamu u Europi treba pravi Oršić.

"Isključivo razgovaramo o Koprivnici, to je generalna proba za Shkupi. Osim Josipa Šutala i Kevina Theophilea, nema još uvijek Emrelija, Boška Šutala i Bulata. Ali, imamo dovoljno igrača, ne postoji u svlačionici igrač koji ne može odgovoriti zahtjevima Dinama.", tako je Čačić zaključio najavu dvoboja u Koprivnici. Iz toga se može razaznati da bi u prvih 11 mogao biti i Baturina, mladić koji već neko vrijeme zaslužuje biti u udarnom sastavu.

I, nema se tu previše toga dodati. Dinamo dolazi oprati gorak okus remija sa Shkupijem, s mislima, ipak, na uzvratu u Skopju, koliko god Čačić bježao od tog zaključka. Bodovi protiv Slavena mogu se još 100 puta vratiti, neuspjeh u Skopju ne može se oprati, zato od Dinama danas i ne treba očekivati čudesnu partiju. U Koprivnici su Modri pobjeđivali i kad nisu igrali bajno, a imali su na ovom stadionu i vrlo zapaženih predstava. Proljetos je Željko Kopić odnio tri boda, Čačić u novom mandatu još nije imao čast voditi Dinamo u Koprivnici. Uz, očekuje se, svesrdnu pomoć s tribina, na kojima će većina 'drukati' za Dinamo, tražit će trener i njegovi igrači najkraći put do tri boda. Na stazi iskupljenja kao pripremu za Shkupi.

(9.00) Slaven Belupo (4.50) Dinamo (1.50)

DINAMOV MOGUĆI SASTAV

Slaven Belupo (4-4-2)

Dinamo (4-2-3-1)

HNL, 2. kolo

Petak, 22. srpnja

Istra 1961 – Varaždin 1:2

Subota, 23. srpnja

Gorica – Šibenik 18.55

Slaven Belupo – Dinamo 21.00

Nedjelja, 24. srpnja

Lokomotiva – Osijek 21.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

GNK DinamoSlaven BelupoHNL

Ostale Vijesti