Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Boško Šutalo vratit će se prije očekivanja, Emir Dilaver odbio poljsku Legiju!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.07.22. | 19:00

Ozlijedio se Josip Šutalo, vrlo je upitan za uzvrat u Skoplju i Kevin Theophile, ali bi zato Boško Šutalo mogao na teren možda već i za dva tjedna

Problemi sa stoperima koji su 'napali' Antu Čačića trenutno su najveća Dinamova preokupacija. U subotu u Koprivnici za Modre, koji će prvi put predstaviti novu, bijelu garnituru dresova, sigurno neće igrati Josip Šutalo i Kevin Theophile-Catherine. Ozlijedili su se u utakmici protiv Shkupija u Zagrebu, a dok se za Josipa Šutala sigurno zna da će propustiti uzvrat u Skoplju i još nekoliko važnih utakmica, za KTC-a još nije sigurno kad će se vratiti na travnjak. Možda već u toj europskoj utakmici u utorak, iako je vrlo upitan za taj susret, trenutno je izvjesnije da će i u tom dvoboju igrati Rasmus Lauritsen i Dino Perić. Ante Čačić moli za njihovo zdravlje.

Dinamo, kako sad stvari stoje, neće kupovati stopera, bila je 'vruća' ta priča oko Adriana Leona Barišića iz Osijeka, ali pitanje je bi li i on odmah bio u svakodnevnoj rotaciji. Dinamo je osuđen na rješenja iz aktualnog kadra. Po svemu sudeći, oporavak Boška Šutala, koji je u Dinamo iz Italije stigao ozlijeđen, ide brže od očekivanja i on bi se uskoro mogao naći u konkurenciji za momčad. Kad? Po nekim procjenama možda i već za dva tjedna, kad Dinamo ima drugu europsku prepreku ili barem za uzvrat. Pitanje je, doduše, u kakvoj će tada biti formi, zdrav bi mogao biti, ali dugo nije igrao niti trenirao s momčadi, trebat će mu sigurno još vremena da dođe u optimalno stanje. Ali, ako ništa, mogao prije očekivanja biti na raspolaganju Čačiću, makar i na klupi.

Kad smo već kod stopera, spomenimo da je blizu odlaska iz Dinama bio Emir Dilaver. Igrač koji je u zadnjoj godini ugovora i kojega je Čačić prebacio u momčad na koju trenutno ne računa, vratio se treninzima s prvom momčadi i sad opet konkurira za utakmice. Dilaver je, saznajemo, imao nedavno ponudu poljske Legije, međutim, nije bio previše zagrijan za povratak u Poljsku. Uostalom, bio je igrač Legijina najvećeg rivala Lecha iz Poznana, vjerojatno je i to bio jedan od razloga zašto je kazao 'ne' varšavskom klubu. Sad se pokazali dobrim što je tako ispalo, Dilaver bi u idućim utakmicama, do povratka ozlijeđenih, mogao imati i minutažu.

HNL, 2. kolo

Petak, 22. srpnja

Istra 1961 – Varaždin 20.00

Subota, 23. srpnja

Gorica – Šibenik 18.55

Slaven Belupo – Dinamo 21.00

Nedjelja, 24. srpnja

Lokomotiva – Osijek 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Boško ŠutaloGNK DinamoHNLEmir Dilaver

Ostale Vijesti