Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Bišćan: "Livaja je u Top 5 igrača lige, ali nećemo zbog njega mijenjati način igre. Želim nastaviti gdje smo stali!"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 14.07.23. | 14:25

Trener Dinama uoči Superkupa s Hajdukom

Igor Bišćan dočekao je svoj prvi derbi u Maksimiru kao trener. Jednom je kao igrač odlučio pogotkom Superkup, sad ide po drugi trenerski trofej s Modrima. Hajduk u Superkupu, u uvodu sezone (subota, 20 sati, Maksimir, prijenos na MAX Sport 1).

"Uzbuđen sam, vjerujem sa su i navijači, sam je početak sezone, utakmica koja je dobrodošla i nama i Hajduku i svima koji vole nogomet. Očekujemo dobru igru, da nastavimo gdje smo stali na kraju prošle sezone i da osvojimo trofej", rekao je Dinamov trener.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Problema s ozljedama nema?

"Svi su dobro. Zadovoljan sam kako je to sve prošlo u ova četiri tjedna priprema, dočekali smo tu utakmicu i nadam se da se ništa neće promijeniti na zadnjem treningu. Osim Vasilja i Rukavine, koji su ozlijeđeni od ranije."

Je li Dinamo bolji nego što je bio na kraju prošle sezone?

"Vidjet ćemo jesmo li bolji. Nisu to bila klasična četiri tjedna priprema, neki su se priključili prije desetak dana i odigrali 45 minuta zajedno. Naravno da ne mogu govoriti koliko smo bolji, vidjet ćemo. Volio bih da nastavimo u smjeru u kojem smo išli, hoćemo li moći ići dalje, ili smo na nekoj točki, na kojoj će nam trebati neko vrijeme za napredak, pokazat će i ova utakmica. Trebat će nam nekoliko utakmica da igrači ponovno uhvate konce, ali i ovako smo dovoljno dobri za pobjedu."

Stižu dva igrača, Alžirac i Japanac, kako je s njima zadovoljan?

"Alžirac i Japanac, na tome se radi, ne znam u kojoj je fazi."

Koliko je pratio Hajduk na pripremama?

"Gledali smo sve što su igrali. Očekujem dobru momčad, to je bilo vrlo dobro na kraju prošle sezone, zato su postizali i dobre rezultate, tako su izgledali na pripremama. Trofej je u igri, igramo doma, očekujem dobru atmosferu."

O Ivanu Leki već je i ranije pohvalno pričao.

"Igrali smo prije dva i pol mjeseca, mogu samo ponoviti što sam tada rekao. Napravio je ime izvan Hrvatske što je teško, u interesu je našeg nogometa da takvih trener bude što više."

Koliko će značiti što Hajduku ne igra Livaja?

"Ponajbolji igrač lige, u Top 3 ili Top 5 igrača lige, to sve govori. Ali nećemo bitnije mijenjati naš način igre zbog toga."

Dvaput u šest dana protiv Hajduka, je li to dobro ili loše?

"Treba prihvatiit situaciju kakva jest, vidjet ćemo na kojoj smo razini. Nema smisla previše razmišljati o tome, a sad jel Hajduk prvo kolo doma ili netko drugi, tako je, kako je. Treba vidjeti kako najbolje to iskorisiti."

Stiže razdoblje s puno velikih i važnih utakmica?

"Ritam je brutalan, ali na to je Dinamo navikao, spremamo se na to, trebat će nam dovoljan broj igrača. Ja sam po tom pitanju kao i svi treneri, uvijek mi nedostaju dva, tri igrača, ali radimo na tome da dođu igrači, kreće se jako na dva fronta, trebat će imati konkurentnu momčad i za HNL i za Europu."

Kako je dosad vidio Francuza Bernauera?

"Mislim da je pokazao kvalitete koje smo znali da ima, jak na lopti, tehnički dobar. Više ćemo ga koristiti u HNL-u, jer smo na njegovoj poziciji pokriveni igračima koji su stožerni. Sad će biti sve na njemu, ako bude pravi, bit će i njegova minutaža i status bolji. Za početak će igrati više u HNL-u, jer nije lako da se snađe, pokazao je suigračima da je dobar, nedostaje mu pitanje fizike i dominacije. Znali smo da mu to nije forte, ali to će popravljati. On je vrijedan, karakteran, momčad ga je prihvatila, problem mu je jezik, ali će se prilagoditi."

Koga bi više volio za suparnika u Ligi prvaka?

"Slični su Astana i Dinamo Tbilisi, ako se uzmu detalji koji nisu striktno vezani za teren, onda bih možda malo radije Dinamo. Ali ono što je bitno da smo mi kvalitetniji i da ćemo proći, ako budemo pravi."

Ima li novosti o odlascima?

"Nemam saznanja!"



Tagovi

Igor BišćanGNK DinamoHajdukHrvatski SuperkupHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti