MASSIMO PINCA/Action Images
MASSIMO PINCA/Action Images

Pjaca i Jurić upisali prvu pobjedu, Genoa u golijadi preokrenula Cagliari (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.09.21. | 17:20

Efikasno popodne na Čizmi.

U talijanskoj Serie A odigrane su četiri utakmice trećeg kola u kojima smo vidjeli golijade u Genovi i Cagliariju, kao i pobjede Torina i Udinesea.

Torino je na domaćem terenu pobijedio Salernitanu rezultatom 4:0 te tako stigao do prve ovosezonske pobjede.

Momčad Ivana Jurića u susret je ušla kao izraziti favorit protiv novopečenog prvoligaša te su to i opravdali na terenu. Od samog početka domaćini su se postavili dominantno te su u prvom dijelu imali par izrazitih prilika, no na prvi pogodak smo morali čekati do 45. minute kad je Sanabria sjajno ispratio ubačaj Ansaldija i glavom pogodio za 1:0.

Pogledajte gol Sanabrije OVDJE.

U nastavku su se gosti malo konsolidirali te smo u 63. minuti vidjeli njihov prvi udarac u okvir gola, ali Milan Đurić nije bio precizan kao Sanabrija te je glavom poslao loptu pored gola. Domaćini su odgovorili tri minute kasnije i to pogotkom za 2:0. Ponovno je kreator akcije bio Ansaldi, a ovoga puta loptu je u mrežu pospremio Bremer.

Pogledajte gol Bremera OVDJE.

Do kraja susreta domaćini su stigli Salernitani utrpati još dva gola, Pobega 87. i Lukić 91. minuta, te tako u konačnici uvjerljivo slaviti rezultatom 4:0.

Pogledajte gol Pobege OVDJE.

Pogledajte gol Lukića OVDJE.

Dodajmo kako je Marko Pjaca za pobjednike igrao do 74. minute, dok je Josip Brekalo susret odgledao s klupe za pričuvne igrače.

Genoa je napravila veliku senzaciju u Cagliariju te u samoj završnici preokrenula prednost istoimenog domaćina od 2:0 te u konačnici slavila rezultatom 2:3.

U prvom poluvremenu smo gledali poprilično loš nogomet, domaćini su imali veći posjed lopte, ali prilike su dolazile na kapaljku. No, i to siromaštvo od prilika bilo je dovoljno Cagliariju da u 16. minuti stigne do vodstva. Sabeli je progresivno startao u svom kaznenom prostoru, na što je sudac bez razmišljanja pokazao na bijelu točku, koju je realizirao Joao Perdo.

Drugo poluvrijeme je odlično startalo za domaćine koji su u 56. minuti golom Cepitellija povećali prednost na 2:0.

Pogledajte gol Cepitellija OVDJE.

Samo tri minute kasnije gosti iz prvog udarac na domaća vrata stižu do gola nade. Mattia Destro je odlično opalio glavom iz teške situacije i zabio za 1:2.

Pogledajte gol Destra OVDJE.

Gosti od 69. do 78. minute golovima Faresa, koji je ušao u drugom dijelu stižu do preokreta. Prvo je Alžirac sjajno ispratio korner Rovella te glavom pospremio loptu u mrežu za 2:2, da bi devet minuta kasnije isti igrač ponovno zabio glavom ovoga puta na asistenciju Cambiasa.

Pogledajte prvi gol Faresa OVDJE.

Pogledajte drugi gol Faresa OVDJE.

Do kraja susreta domaćini su imali četiri fenomenalne prilike za povratak, posebno možemo istaknuti onu Joao Pedra u 93. minuti, no nisu ih znali iskoristiti te su bodovi u konačnici otišli za Genovu.

Udinese je golom Samardžića iz 89. minute slavio na gostovanju kod Spezije rezultatom 0:1.

U prvoj utakmici dana Sampdorija i Inter podijelili su bodove odigravši rezultatom 2:2.


Rezultati:

Sampdoria – Inter 2:2

Cagliari – Genoa 2:3

Spezia – Udinese 0:1

Torino – Salernitana 4:0



Tagovi

GenoaTorinoCagliariIvan JurićMarko Pjaca

Ostale Vijesti