REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Pioli: "Dinamu ću suprotstaviti najjači sastav, neću igrati s trojicom u zadnjoj liniji"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.09.22. | 15:19

Strateg Rossonera Stefano Pioli na konferenciji za medije u Millanelu rekao je da je svjestan Dinamove kvalitete te da njegova momčad u srijedu mora biti na maksimalnoj razini ako želi osvojiti tri boda.

Pred sutrašnju utakmicu između Milana i Dinama na San Siru u sklopu drugog kola Lige prvaka (18.45) konferenciju za medije održao je Stefano Pioli, strateg Rossonera, koji je stalno isticao važnost utakmice i maksimalni fokus njegovih igrača.

"Ako odigramo utakmicu na visokoj razini, imamo velike šanse pobijediti svaku utakmicu u Italiji i Europi. Kada kod Sassuola nismo odigrali na najvišoj razini i nismo pobijedili. Sutra moramo biti na maksimumu. Dinamu ću suprotstaviti najjači mogući sastav. Ante Rebić i Divock Origi su ozlijeđeni i neće konkurirati za utakmicu. Krunić se s druge strane oporavio. Sutrašnja utakmica je iznimno bitna. Nije odlučujuća, ali svjesni smo da je jako važna i da moramo biti maksimalno fokusirani cijelu utakmicu", rekao je Pioli.

(1.30) Milan (5.20) Dinamo (11.0)

Zbog nedostatka klasičnog napadača, dosta se prije utakmice špekuliralo o formaciji s kojom će Pioli istrčati protiv Dinama. Ta tema je zanimljiva i Milanovim forumašima. Mnogi novinari i navijači zazivaju mladog Belgijca Charlesa De Ketelaerea u vrhu napada, u funkciji 'lažne devetke', a spominjala se i formacija s trojicom u zadnjoj liniji.

"Protiv Dinama nećemo zaigrati s trojicom u zadnjoj liniji. Za dvoboj protiv Napolija je sve moguće, no o njemu trenutno ne razmišljamo. Što se napada tiče, Olivier Giroud je sretan jer stalno igra. De Ketelaere može odigrati u napadu, ali ne, očigledno, kao klasični napadač. Ako će biti potrebe za takvom opcijom, reagirat ćemo", rekao je Pioli i napomenuo kako u ovom trenutku ne razmišlja o problemu nedostatka napadača i zimskom prijelaznom roku te da će Sergino Dest konkurirati za dvoboj protiv Dinama.

Novinari su se ponovno usmjerili na Dinamo...

"U ligi zabijaju prosječno tri gola po utakmici. Protiv Chelseaja su igrali na drukčiji način, na kontre. Dinamo ima dobre igrače, s karakteristikama koje je teško nadvladati".

Utakmica se igra u srijedu (14. rujna) s početkom u 18.45 na HRT-u i AreniSport. (nr)

Srijeda, 14. rujna

Skupina E

Milan – Dinamo 18.45

Chelsea – RB Salzburg 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

MilanDinamo ZagrebGNK DinamoLiga prvakaStefano Pioli

Ostale Vijesti