Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Petkovićeva majstorija, kiks Bernauera i povratak Boška Šutala u pobjedi Modrih! Livaković na poštedi, nije zbog transfera!?

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 03.07.23. | 19:49

Dinamo je opet odigrao odličnih sat vremena, vodio 3-0, a onda primio dva gola i na kraju ipak slavio (3-2) protiv CSKA 1948

Pobijedio je Dinamo u Sloveniji bugarski CSKA 1948 (3-2), ali opet, kao po nekoj špranci, kao da je negdje zapisano da tako mora biti, Dinamo je, kao i protiv Kopera, nakon jako dobrih sat vremena popustio, zaspao i suparnik je u samo tri minute došao nadomak velikog preokreta. Koper je tada od 2-0 stigao do (konačnih) 2-2, sad je sofijski CSKA 1948 ipak imao teži posao, jer nakon sat vremena bilo je 3-0 za Modre. Ipak, stigli su Bugari od 61. do 64. minute na 3-2 i rutinsku Dinamovu pobjedu pretvorili u muku. Opet, kao i protiv Slovenaca, dva ubačaja, ovaj put iz igre, ne iz prekida, bila su kobna za Dinamo.

Sve je štimalo, vratili su se reprezentativci, Igor Bišćan odmah je u prvih 11 gurnuo Petkovića, Ivanušeca, Ristovskog, Josipa Šutala, Emrelija... Jedino Livaković nije odjenuo dres, što je, naravno, odmah probudilo sumnju da ga u Maksimiru čuvaju zbog transfera, da se, ne daj Bože, ne bi ozlijedio. No, službeno, kažu u Dinamu, odmarao ga je Bišćan još malo, imao je Livi samo osam dana odmora, a ipak je on golman s najviše minuta na terenu na svijetu u prošloj sezoni. Kod Livakovića, dakle, nije u pitanju transfer, nego odmor!

Kompletna Dinamova Uprava te gotovo svi bliski suradnici Darija Šimića nazočili su utakmici, pa, možda se i zapitali još jednom treba li ipak produljiti ugovor Bruni Petkoviću i nagovoriti ga na ostanak. U utorak u Dinamov hotel stiže Trabzonspor, uz njega i karavana od, navodno, 40-ak turskih novinara, koji ionako svaki dan donose razne 'ekskluzive' vezane za Petkovićev odlazak ka Nenadu Bjelici. A u ovoj je utakmici, u samo 45 minuta na terenu pokazao koliko znači i koliko jedan njegov potez može usmjeriti susret. Dobio je loptu u šesnaestercu, lažnjakom prevario suparničkog braniča i sjajno vidio utrčavanje Emrelija. Dodavanje je bilo precizno, nedohvatljivo za vratara Ganeva. Jedna od Petkovićevih majstorija, na koje smo kroz godine naviknuli. Nije samo to, imao je još nekoliko poteza iz svoje kolekcije, odlično pucao iz slobodnog udarca, malo pokraj rašlji. S druge strane, Bugari su zaprijetili dvaput, jednom nakon greške Josipa Šutala, pucao je Rusev, Nevistić sjajno izvadio, kao i kad je nakon kornera 'odapeo' Pedrinho.

Odigrali su Petković i reprezentativno društvo tih prvih 45 minuta, a igrači s klupe još su više pritisnuli. Prvo je Bočkaj pucao s lijeve strane pokraj gola, potom je raspoloženi Bočkaj, ubacio Bernaueru, koji je glavom loše pucao. A onda je krenuo 'prepoznatljiv' Bišćanov presing, Špikić oteo loptu, asistirao Drmiću, koji je povisio vodstvo. Ubrzo je bilo i 3-0, mat u nekoliko poteza. Zagorac je dodao Moharramiju, on dubinskom loptom gurnuo u šansu Špikića, koji je bio hladnokrvni egezkutor. To je bilo tih uvjerljivih sat vremena, pobjeda neupitna.

I samo malo opuštanje bilo je dovoljno, prvo ubačaj s lijeve strane, zaspala je obrana Cenov zabio glavom. Pa, tri minute kasnije, ubačaj s desne srtrane. Bernauer je kiksao, loše procijenio let lopte, preletjela ga je, iznenadila Moharramija, kraj kojega je zabio Tonev. Još jedno upozorenje dobili su Dinamovi igrači, ovakve im se stvari ne bi smjele događati. Nada se i Igor Bišćan da će ih do početka sezone dovesti u red. Premda, možda je danas i raščistio da bi ova postava iz prvog dijela (plus Baturina) uz tek minimalne preinake trebala biti i početna na startu protiv Hajduka. Naravno, ako svi ostanu na okupu do tad. To bi značilo da se, zapravo, od kraja prošle sezone nametnuo tek Petar Sučić, a Bernauera bi ovaj kiks sigurno mogao stajati mjesta u udarnoj postavi. Jest, prijateljska je utakmica, ali one i služe zato da bi trener dobio odgovore.

Do kraja je Dinamo mogao još povećati prednost, nije uspio, ali spomenimo da se na teren napokon vratio Boško Šutalo, odigrao je zadnjih 10-ak minuta, prvi put nakon 309 dana.

Dinamo - CSKA 1948 3-2

Brdo kod Kranja. Stadion: Sportski centar NZS-a. Bez gledatelja. Sudac: David Šmajc.

DINAMO: Nevistić (od 46.Zagorac) - Ristovski (od 46. Moharrami), J.Šutalo (od 46. Bernauer), Perić (od 80.B.Šutalo), Ljubičić (od 80.Krdžalić)- Mišić (od 62. Vrbančić), Sučić (od 80.Soldo) - Špikić (od 62. Topić), Emreli (od 46. Bočkaj), Ivanušec (od 46. Menalo) - Petković (od 46. Drmić). Trener: Igor Bišćan.

CSKA 1948: Ganev - Gurishta, Vijački, Heliton, Oračev - Piščević, Čočev - Rusev, Vutov, Pedrinho - Joskov; još su igrali: Naumov, Nguinda, Rapnouli, Karagaren, Stoičkov, Tonev, Cenov, Urmarbaev, Petrov, Kirilov. Trener: Atanas Ribarski.

Strijelci: 1-0 - Emreli (22., Petković), 2-0- Drmić (49., Špikić), 3-0 - Špikić (57., Moharrami), 3-1 - Cenov (61., Rapnouli), 3-2 - Tonev (64., Karagaren).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamopripremeIgor BišćanDario ŠpikićBruno Petković

Ostale Vijesti