Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Petković idući tjedan u treningu, Gurlica potpisao, Omeragić pred vratima. Odlazaka više neće biti!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 20.01.23. | 10:00

Malo kao trener, malo kao sportski direktor, Ante Čačić javnosti je otkrio najnovije teme iz Dinamova sportskog sektora

Kad smo se odmaknuli od tema vezanih za odnose i sukobe u klubu, Čačićev odgovor Zdravku Mamiću i komentar te cjelokupne situacije, na red su došle nogometne teme. Ante Čačić kao sportski direktor donio je ove infromacije:

"Odlazaka više neće biti! A što se tiče dolazaka, ja sam za to da prvo pogledamo u naše dvorište. Dovođenje i prodaja igrača samo zbog transferiranja ne dolazi u obzir, a ja mislim da moramo dati priliku našoj školi, koja odlično radi unatoč tome što netko misli i da trebamo dati priliku našim igračima da dođu na veliku scenu.", kazao je sportski direktor Ante Čačić, pa malo miješao uloge. Sad malo - Čačić trener.

"Što se tiče utakmice s Goricom, neće biti u sastavu Baturine, koji je nema svježinu, zatim Lauritsena i Boška Šutala, a onda i Petkovića. No, kod Petkovića se ne radi u jačoj rupturi, što je dobro, očekujem ga već idući tjedan u treningu."

Znači, neće doći niti Sandro Kulenović s posudbe u Lokomotivi?

"Kulenović je sad u Lokomotivi i mi nismo razmišljali o njegovom povratku. A pogotovo sad, s obzirom na situaciju s Petkovićevom ozljedom, on će brzo biti nazad i nema potrebe za dovođenjem igrača."

Ali bi zato mogao doći stoper Bećir Omeragić iz Züricha?

"Vidjet ćemo hoće li to biti i kad. Bih li ga ja sad ili na ljeto? Ha, polako, razgovaramo, radimo."

Onda je Čačić otkrio još jednui novost.

"U kadru za utakmicu s Goricom (subota, 17:30) bit će pet mladih igrača. To su Gurlica, Brkljača, Lukanić, Vrbančić i Rukavina. Inače, Gurlica je potpisao novi ugovor s Dinamo, tri plus tri godine.", zaključio je Čačić.

I čudio se kasnijem pitanju 'ide li Gabriel Rukavina u Hrvatski dragovoljac?' Naime, Mamić je u Mostaru u četvrtak između ostaloga kazao i da su u Dinamu željeli svoje mlado krilo poslati na posudbu u Siget. Po pogledu smo zaključili da od toga ne da nema ništa, nego da nije ta opcija niti postojala.

O samoj utakmici s Goricom Čačić je kazao:

"Gorica dolazi s novim trenerom i novim igračima, bit će to drugačiija Gorica nego u prvom dijelu sezone. Ali, ako mi budemo pravi, a vjerujem da ćemo biti, jer momčad je radila dobro na pripremama, onda bi tri boda u toj utakmici trebala biti realan ishod."

A evo malo i Jakova Gurlice, koji je potpisao novi ugovor, nakon što je na pripremama pokazao da je dobar potencijal. Uostalom, zabio je i gol u utakmici s Bravom (2:0).

"Ovo je za mene ispunjenje najvećih želja. Iznimno sam sretan što je Dinamo prepoznao i nagradio moj trud i rad, nadam se da me u ovom klubu čeka još puno lijepih trenutaka, ali sad je na meni da nastavim raditi kao i dosad te da se i dalje dokazujem. Pripreme s prvom momčadi su mi kao i svakom mladom igraču mnogo značile. Sjajan je osjećaj zabiti gol u seniorskoj konkurenciji. Volio bih da je na toj utakmici bilo navijača jer bi onda trenutak bio još svečaniji, no svejedno će mi taj dan i ta utakmica ostati u posebnom sjećanju:", kazao je Gurlica za službenu stranicu.




Tagovi

GNK DinamoAnte ČačićBruno PetkovićBećir OmeragićSandro Kulenović

Ostale Vijesti