REUTERS/Michael Regan
REUTERS/Michael Regan

Petarda Rudeša, četvorka Belišća i prolaz Bijelog Brda (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.09.21. | 17:55

Odigrana je većina susreta 1/16 finala kupa

Nastavlja se 1/16 finala kupa!

Lov na Rabuzinovo sunce je počeo, niželigaši još danas spremni dočekuju prvoligaše u svojoj nakani da ostvare iznenađenje i izbace nekog od favorite. Kako nas je povijest do sada učila, nisu favoriti baš uvijek prolazili dobro u ovim ranim fazama natjecanja, no moramo priznati da ovog puta nekih jačih iznenađenja nije bilo.

U Belišću prava demonstracija sile domaćina na gradskom stadionu protiv Vinogradara iz Jaske. Danas se igralo praktički na jedan gol, Belišće je ispratilo goste s četiri pogotka u mreži. 4:0. Strijelci su bili Pačar, Jurić, Poljak i Vinogradac. Belišće je ljetos propustilo ući u 2.HNL nakon poraza od Jaruna u playoffu, ovo će, ako ništa, biti utješna nagrada.

Zanimljivo je bilo i u Slavoniji. Cibalia je otputovala u Bijelo Brdo na noge BSK-u, drugoplasiranom iz prošlogodišnjeg izdanja 2.HNL. Vinkovčani su poklepkli, domaćin je slavio pogotkom Ilića u fotofinišu prvog dijela. Konačni rezultat 1:0 Čini se da je odlazak Petra Tomića s klupe nekadašnjeg prvoligaša poremetio mir u svlačionici, no Bijelo Brdo je, bez obzira na odlazak Dabre u Lokomotivu, i dalje ozbiljna ekipa.

U Bjelovaru pak prava golijada. Drugoligaš Rudeš se prošetao kroz prvu prepreku ovog natjecanja, trener gostiju Ivan Landeka može biti zadovoljan visokom pobjedom i igrom svoje momčadi. U napadu su danas nastupili Matteoni, iza njega Krijelj, Liklin i Sekulić. Konačni rezultat 1:5

Veliko se slavlje sprema i u Oriovcu. Oriolik će put u Zagreb pamtiti po dobrome. Istoimeni domaćin sve više tone u krizu, prošle godine ih je izbacio Hajduk, ove godine krvnici su bili gosti iz Oriovca. Jedini strijelac na utakmici bio je Goran Jurić. Utakmica je odigrana na igralištu pored Boćarskog doma.

Za kraj ostavljamo najneizvjesniju utakmicu od svih odigranih ranijem terminu danas poslijepodne. Jedini susret koji je otišao u produžetke je završio konačnom pobjedom gostiju , bilo je 3:2 za Varaždin, no, put do pobjede nije bio lagan.

Varaždin je, baš kao i u slučaju Cibalije, nedavno ostao bez trenera. Mario Carević više nije trener Varaždinaca, od jučer je na klupio Mario Kovačević. Dvoboj drugoligaša je donio sve ono što se očekuje od protivnika u egalu. Rano vodstvo gostiju preko Domajnića, veliki preokret Sesveta pogocima Stojenovića i Geljića pred kraj susreta, a potom i konačnih 2:2 za spas Varaždina koji si je osigurao još najamnje trideset minuta u produžecima.

U tih extra 30 minuta Varaždin se provukao dalje kasnim pogotkom u početku drugog produžetka. Junak Varaždina - Ivan Posavec. Moglo je sve otići do jedanaesteraca jer su gosti zaradili i crveni karton, no na kraju je ipak sve varšilo prolaskom Varaždina. Iduća stepenica - Lokomotiva.

OSTALE UTAKMICE DANA:

BELIŠĆE – VINOGRADAR 4:0

BIJELO BRDO – CIBALIA 1:0

BJELOVAR – RUDEŠ 1:5

NK ZAGREB – ORIOLIK 0:1

SESVETE – VARAŽDIN 2:3

ORIJENT 1919 – DINAMO 1:4

MEĐIMURJE – ŠIBENIK

KARLOVAC – SLAVEN BELUPO



Tagovi

Hrvatski nogometni kupBSK Bijelo BrdoCibaliaNK RudešBelišće

Ostale Vijesti