Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Pet Saudijaca i Ojeda stigli u Dinamo, ali ne Martin

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 14.01.22. | 08:39

Dok Dinamo traži desno-krilnog napadača, u B momčad stiglo je šest igrača na provjeru

Vijesti oko prelaska Martina Ojede iz Godoy Cruza u Dinamo potpuno su se utišale. O argentinskom ofenzivcu više se ne piše u hrvatskim ni argentinskim medijima. Posljednje informacije govore da Ojeda i dalje inzistira na prelasku u Dinamo, ali ga Godoy Cruz ne pušta jer mu nisu doveli adekvatnu zamjenu.

Iako još uvijek postoji mogućnost Ojedinog dolaska u Maksimir, šanse da ćemo gledati şedmog Argentinca u Dinamovom dresu u ovom su trenutku prilično male. Dinamo se stoga okreće novim rješenjima za tu 'deficitarnu' poziciju desnog krila, odnosno ulogu desne polušpice, koju je u prošloj i ovoj sezoni najviše obnašao Luka Ivanušec, igrač koji, što je i sam priznao, najviše voli igrati u sredini terena.

Prije odlaska u Legiju, poziciju desnog krila znao je zauzeti Lirim Kastrati, a kasnije Dario Špikić i Luka Menalo, igrači koji su nominalno lijevo-krilni napadači.

Iako Željko Kopić preferira formaciju 3-5-2, 3-4-2-1 ili 3-4-1-2, ovisno o situaciji, četiri njegova prethodnika (Nenad Bjelica, Igor Jovičević, Zoran Mamić i Damir Krznar) forsirali su 4-2-3-1 ili 4-3-3, ovisno o situaciji. Kopić svakako mora imati 'plan B', s četvoricom u zadnjoj liniji, a za to mu je potreban igrač koji osim pozicije desnog krila u 4-2-3-1 ili 4-3-3 formaciji, može pokriti jednu od napadačkih pozicija u njegovim najdražim sustavima.

Martin Ojeda činio se kao idealni profil igrača za takvu ulogu, no, budući da je njegova akvizicija vjerojatno propala, Plavi bi trebali pronaći novo rješenje. Pisalo se o Robertu Muriću kojeg je Goran Tomić najčešće držao na mjestu desne polušpice (odnosno desnog krila) u 3-4-2-1 odnosno 3-4-3 formacija, ovisno o situaciji.

Priča o Robertu Muriću već je nebrojeno puta ispričana. Talentirani Varaždinac stigao je u Dinamo kao ulazni kadet iz lokalnog Zagorca, pričalo se da bi mogao postati igrač od 10 do 20 milijuna eura, no nakon 'menadžerskih sukoba' i dosta kontroverzi prešao je u mladu momčad Ajaxa, da bi se u Rijeku vratio prije dvije godine nakon neuspješne epizode u drugoj momčadi Brage.

Kako saznajemo, Murić ipak neće doći u Dinamo, puno je realniji prelazak na Bliski istok s kojim ga se povezuje već neko vrijeme.

Tako da je Dinamo još uvijek u potrazi za polivalentnim ofenzivcem koji može pokriti više napadačkih pozicija u momčadi.

Dok Kopić traži adekvatno rješenje za svoje 'probleme', Dinamova B momčad, koju je nedavno preuzeo Damir Krznar i čija 'sudbina' još uvijek nije poznata, pojačala se s pet igrača iz Saudijske Arabije i - Ojedom!

Ali ne Argentincem Martinom, već Pablom Zinedineom Ojedom Caballerom, 18-godišnjim Španjolcem koji je stigao u Dinamo na probu iz juniorske momčadi Herculesa.

Ova šestorka stigla je na probu, pišu Sportske novosti, a Damir Krznar odlučit će ima li među njima potencijala za prvu momčad Modrih. Tko zna, možda na proljeće umjesto Ojede na nekoj od ofenzivnih pozicija zaigra - Ojeda.


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoMartin OjedaRobert Murić

Ostale Vijesti