Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Pet poznatih imena kandidati za novog trenera Lokomotive

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 09:21

Tko će na klupu Lokosa?

Stručnjak za ostanak Samir Toplak izvukao je Lokomotivu iz gotovo neizlazne situacije i osigurao ostanak u ligi. Iako su svi predviđali nastavak suradnje varaždinskog stratega i zagrebačkih Lokosa, a to je potvrdio i sam Toplak u intervjuu za Germanijak.hr, dogovor nije postignut.

Toplak više nije trener prvoligaša s Kajzerice, a Lokomotiva traži novog trenera.

Kao najizgledniji kandidati za preuzimanje klupe Lokosa Sportske novosti navode poznata prvoligaška imena.

Naravno, kada Lokomotiva traži novog trenera, ime Tomislava Ivkovića nameće se sam po sebi. Lokomotivu je vodio u dva navrata, a s Lokosima je ostvario - do pretprošle sezone - najveći uspjeh kluba kada je 2012. završio drugi i igrao finale kupa.

Trener Lokomotive mogao bi postati i Mario Cvitanović koji je do sada u karijeri vodio tek dva kluba. S Dinamom se nije proslavio, ispao je od Skenderbeua iz Europe, a onda je na proljeće, nakon serije loših rezultata i kompromitirane prve pozicije, dobio otkaz. Kasnije je preuzeo saudijsku Al-Wahadu koju je napustio nakon pobjede i dva poraza.

Treće ime je Zoran Zekić. Ovaj 47-godišnji Osječanin najduže se zadržao u svojem Osijeku u kojem je proveo nešto manje od četiri sezone. Uz Osijek vodio je u dva navrata Sheriff iz Tiraspola, a posljednji klub kojeg je vodio je mađarski Diosgyor s kojim je ispao iz lige i nakon čega je, očekivano, dobio otkaz.

Spominje se i Zoran Vulić, najiskusnije ime na ovom popisu koji je svoj trenerski staž gradio u brojnim hrvatskim klubovima. Najviše u Hajduku, a onda i u Rijeci, Istri i Splitu. Vodio je i Luch Energiju iz Vladivostoka, Sheriff, kazakhstanski Atyrau, grčki Apollom Smyrnisi, bio je pomoćnik Otti Bariću u reprezentativnom stožeru, a posljednji klub kojeg je vodio bio je Hajduk u 2018. godini.

Za kraj, u Lokomotivu bi mogao stići i "vječiti asistent" Dean Klafurić. Afirmirao se u Dinamovoj školi nogometa, bio je pomoćnik Zoranu Mamiću prvo u Dinamu, a onda i u Al-Nassru, zatim pomoćnik Romeu Jozaku u Al-Ainu, a onda i u Legiji Varšavi. Kao prvi trener kratko je vodio Goricu u 2.HNL, a onda i Legiju nakon što je Jozak dobio otkaz. Posljednji klub kojeg je vodio bio je ciparski Etnikos no bez posebnih rezultata.


Tagovi

Lokomotiva ZagrebTomislav IvkovićSamir ToplakZoran ZekićZoran VulićDean KlafurićMario Cvitanović

Ostale Vijesti