Pet Hajdukovih kandidata za poziciju napadača

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.04.20. | 19:29

Stigne li na koncu Hajduk do toliko priželjkivanog drugog mjesta, kvalitetno rješenje u vrhu napada je imperativ.

Zimus je splitski Hajduk imao namjernu dovesti igrača kojim bi riješili pitanje dostavljanja golova, no firško inaugurirani sportski direktor Mario Stanić bio je svjestan kako to nije nimalo lak posao. Manjak upravo ovakvog igrača u jesenskom dijelu prvenstva ''Bile'' je koštalo određenih bodova, te je ovo zadatak broj jedan brončanog Vatrenog i njegovo tima.

Kvalitetnog a opet cjenovno prihvatljivog napadača nije lako dovest, te je ovaj posao stavljen na čekanje. Problem u cijeloj priči jest što je za ove potrebe dostatan novac prilično ''tanak'', tek oko milijun eura. Sportske novosti donose pet igrača koje bi splitski klub mogao snimati kao kandidate za dovođenje u ljetnom prijelaznom roku, a popis sadrži neka veoma zanimljiva imena.

Dario Vizinger je 21-godišnji napadač Celja, a prije pet godina je kao talentirani mladac stigao iz Čakovca u Rijeku. Pit ga je posudbom odveo u Hrvatski dragovoljac, zatim u Rudar Velenje, ali je proigrao u dresu pivskog grada. Ove sezone ima jako dobru statistiku od 18 golova i osam asistencija, a dobre igre dovele su ga na popis U-21 reprezentacije. Ovo su i više nego dobre preporuke za Hajduk koji, kako smo napomenuli, nema veliki manveraski prostor kad su financije u pitanju, iako treba vidjeti kako će igrač Vizingerova dosadašnjeg nogometnog puta reagirati na velik pritisak Poljuda, nesumnjivo najveći s kojim bi se do sada susreo. Cijena po Transfermarktu mu je 750 tisuća eura, a ugovor sa Slovencima traje mu do sredine 2022.

Shon Weissman je izraelski napadač iz austrijskog Wolfersbergera, kluba koji je bio sudionikom Europske lige ove sezone. U prvenstvu bio strijelcem čak 22 gola u 21 nastupu u ligi te isporučio tri asistencije. Dva puta je bio strijelcem u Europi. Ugovor mu vrijedi još samo godinu dana te bi tu Hajduk mogao vidjeti svoju priliku, iako mu je službena TM cijena velikih 2.4 milijuna eura.

 

Ermedin Demirović je 22-godišnjak iz Alavesa, no sezonu je proveo na posudbi u St. Gallenu, klubu koji ima velike šanse za prvi naslov Švicarske od 2012. U pohod na prvo mjesto je bosanskohercegovački napadač rođen u Njemačkoj ugradio devet golova, a s obzirom da ga matični klub stalno šalje po posudbama, za vjerovati je kako bi se i njemu činila privlačnom mogućnost skrašavanja. Cijena po TM-u iznosi 900 tisuća eura, a za pretpostaviti je kako će Španjolci htjeti na ovaj ili onaj način riješiti njegov status.   

Četvrti na popisu jest Adrian Grbić. Momak rodom iz Beča, prošao sve mlađe uzraste reprezentacija Austrije, a ima i hrvatske dokumente. Trenutno nosi dres francuskog drugoligaša Clermont Foota kojemu se pridružio iz Altacha. I Francuzi nisu požalili, u 24 utakmice je bio strijelcem čak 17 puta, a vjerujemo kako bi ga privlačila mogućnost prvoligaškog nogometa, pa makar on bio i hrvatski. Nesumnjivo bi se to donekle igralo i na kartu emocija, odnosno korijena, ali ove dobre igre dovele su do naglog rasta cijene sa 600 tisuća na dva milijuna trenutno po TM-u. Problem može predstavljati činjenica da ovaj 23-godišnjak ima ugovor do sredine 2022.

Zadnji je Silvere Ganvoula, 191 centimetar visoki Kongoanac iz Bochuma. Njegova vrijednost po TM-u također je dva milijuna eura, a olakotnu okolnost može predstavljati činjenica da nekadašnjem stabilnom prvoligašu ne ide u zadnje vrijeme te je na rubu ispadanja iz druge Bundeslige. Početkom 2017. potpisao je za Anderlecht, no nije se uspio izboriti za mjesto te je sreću tražio na posudbama. Prvo u Mechelenu, potom i u Bochumu koji ga je prošlog ljeta otkupio. U 25 utakmica ove sezone u ligi i kupu bio je 14 puta strijelcem.

Bilo kako bilo, pred Hajdukom je izazovan zadatak regrutacije u poprilično skučenim financijskim gabaritima, a kao alternativna opcija uvijek se nudi posudba. Tu je već prostor za kombiniranje dosta zahvalniji, barem dok klub dodatno ne stane na noge što se tiče budžeta.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)


Tagovi

HajduknapadDario VizingerErmedin DemirovićShon WeismannAdrian GrbićSilvere GanvoulaMario Stanić

Ostale Vijesti