REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Pérez o Ivanušecu: “Vidim potencijal, ali trener misli ne radi dovoljno u obrani”, El Ahmadi: “Treba mu sloboda”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 16:40

ESPN-ovi stručni sukomentatori dodali su kako Ivanušec nije brz igrač te da mu trebaju hitronogi bekovi koji će konstantno juriti iza njegovih leđa.

Iako je u to malotko mogao vjerovati na početku sezone, listajući nizozemske medije lako se može doći do zaključka kako velika većina hrvatskih nogometaša koja za kruh zarađuje u Eredivisie trenutno ‘nije položila’. U Ajaxu su nezadovoljni igrama Šutala, Sose i Medića (spominje se potencijalna prodaja na kraju sezone), Ivanušec još uvijek nije pokazao onu razinu igara koja se od njega očekuje, dok Halilović tek povremeno zabljesne i podsjeti na raskoš talenta kojeg posjeduje. Od svih navedenih, posljednje vrijeme je u najboljoj formi Luka Ivanušec, ovoljetno pojačanje Feyenoorda, koji je u posljednje dvije domaće utakmice svoje momčadi upisao i dvije asistencije. Iako se njegova forma evidentno diže nakon teške ozljede koja je sada iza njega, hrvatski reprezentativac još nije dosegao svoj vrhunac.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Mislim da je bio dobar protiv Heraclesa. Vidim puno potencijala u njemu, ali trener i dalje smatra kako ne radi dovoljno u fazi obrane”, rekao je za ESPN Kenneth Pérez, bivši danski reprezentativac koji je u igračkoj karijeri najveći trag ostavio u dresu AZ-a, Twentea i Ajaxa gdje je donedavno radio kao individualni trener u mlađim uzrastima.

Pérez je igrao kao napadač, ali je po potrebi znao biti i lijevo krilo, a tu poziciju danas igra Luka Ivanušec…

“Luka nije brz igrač pa mu trebaju igrači poput Hartmana koji će juriti iza njegovih leđa. Ove nedjelje je to funkcioniralo. Treba mu pomoć, ne može tek tako proći dva igrača. On bi trebao biti standardni prvotimac Feyenoorda i ove i sljedeće sezone. Trudi se da napravi sve što trener od njega traži, a uvjeren sam da će sljedeće sezone biti najbolji krilni napadač Feyenoorda.”

S druge strane, Karim El Ahmadi, nekadašnji kapetan Feyenoorda i bivši reprezentativac Maroka koji je u igračkoj karijeri još branio boje Aston Ville, Twentea, Al Ittihada i Al Ahlija, nije baš tako veliki fan Luke Ivanušeca poput nekadašnjeg reprezentativca Danske, ali ovaj put je ipak bio pozitivan…

“Smatram da je Luka igrač kojeg ne može dati najbolje kada igra po šabloni. Sviđa mi se kako ponekad zabode u sredinu pa onda opet ode na stranu. Mislim da bi mu odgovarala malo slobodnija uloga na terenu”, rekao je 39-godišnji Marokanac. (I.A.S.)



Tagovi

ESPNLuka IvanušecEredivisieNizozemska

Ostale Vijesti