Davor Javorcic/PIXSELL
Davor Javorcic/PIXSELL

Penal je trebao pucati Lovrić, ali se klupa Osijeka predomislila i dala loptu Caktašu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 04.04.22. | 11:51

Osijek u ovoj sezoni HNL-a imao pet udaraca s bijele točke od kojih tri nisu iskoristili. I to sva tri protiv direktnih konkurenata u utrci za naslov prvaka

Pet udaraca s bijele točke imao je Osijek u ovoj sezoni HNL-a. Tri izvođača, dva zabijena i tri promašena… Porazna statistika još je gora ako se uzme u obzir da su promašeni penali bili u utakmicama protiv izravnih konkurenata u borbi za naslov prvaka. Prvi promašeni stigao je koncem kolovoza u derbiju s Dinamom na Gradskom vrtu. Gosti su preko Jakića poveli u 33. minuti i odigrali simultanku u prvom poluvremenu. Osijeka jednostavno nije bilo na terenu.

U nastavku je to puno bolje izgledalo, a idealnu priliku da se vrate u utakmicu dobili su preko kaznenog udarca kojem je prethodio prekršaj Šutala nad Mierezom. Sudac Ivan Bebek koristio je VAR, izvođač je bio Marin Pilj, a junak Livaković koji je pročitao stranu i sačuvao vodstvo Dinama. Desetak minuta kasnije Lončar je skrenuo Franjićevu povratnu loptu u svoju mrežu za -2 i bodovi su otišli u Zagreb.

Sljedeći neiskorišteni jedanaesterac bio je u 20. kolu u kojem je Osijek gostovao kod Hajduka na Poljudu. Bio je to posljednji dvoboj jesenskog djela HNL-a i iznimno bitan dvoboj s kojim je Osijek mogao biti jesenski prvak s tri boda.

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (5.50) Osijek (10.00) Hajduk (15.00) Rijeka

Sudac je bio Fran Jović koji nije imao nikakve dvojbe da je Fossati srušio Kleinheislera u kaznenom prostoru u 11. minuti. Snimka mu je dala za pravo. Izvođač je bio Bohar koji je zatresao mrežu, ali je Jović odlučio ponoviti penal zbog evidentnog utrčavanja Miereza u kazneni prostor. Ono zbog čega su gosti protestirali jest činjenica da je Joviću javljeno iz VAR sobe da je Mierez požurio što nije dio VAR protokola koji se ne smije uključivati zbog takvih detalja. No, nepobitna činjenica jest kako je Mierez napravio grešku.

Bohar je ponovio penal, ali ovoga puta Kalinić skreće loptu u gredu i čuva svoja vrata. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Osijek je ostao bez dva boda.

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (5.50) Osijek (10.00) Hajduk (15.00) Rijeka

Treći promašeni penal u ovoj sezoni stigao je opet protiv Hajduka u sinoćnjem derbiju na Gradskom vrtu. Prema dogovoru unutar svlačionice, izvođač je trebao biti Kristijan Lovrić. Međutim, on je izborio taj penal kojem je prethodila provjera VAR-a i poništavanje prethodnog žutog kartona zbog simuliranja. Na klupi Osijeka procijenili su kako Lovrić nije u stanju izvesti taj kazneni udarac te su loptu dodijelili Miji Caktašu. Tko zna što je u glavi prolazio bivšem igraču Hajduka da se odlučio efektno “panenkom” zabiti Kaliniću… Lopta je otišla iznad gola, do kraja utakmice Osijek nije uspio zabiti i ponovno su dva boda otišla u vjetar.

Uz navedena tri promašena kaznena udarca, treba dodati i onaj Petra Bočkaja u Kup utakmici protiv Slaven Belupa kojem je Ivan Šušak obranio udarac u 85. minuti pri rezultatu 0:0. No, to nije imalo posljedice za Osijek obzirom da su u raspucavanju nakon 120 minuta izborili prolaz dalje. Uz tri promašena HNL penala, Osijek je dva puta i zabio. Damjan Bohar bio je precizan s bijele točke u 3:0 pobjedi nad Šibenikom u 1. kolu te u srazu s Hrvatskim dragovoljcem u veljači ove godine. Ta je utakmica u Kranjčevićevoj ulici završila 3:1 za Osijek.

PROMAŠENI KAZNENI UDARCI OSIJEKA U SEZONI 21/22.

1.HNL, 7. kolo, 28. kolovoza 2021. godine

Osijek – Dinamo, konačan rezultat 0:2, promašen kazneni udarac Marina Pilja pri rezultatu 0:1

1.HNL, 20. kolo, 19. prosinca 2021. godine

Hajduk – Osijek, konačan rezultat 0:0, promašen kazneni udarac Damjana Bohara

1.HNL, 29. kolo, 3. travnja 2022. godine

Osijek – Hajduk, konačan rezultat 0:0, promašen kazneni udarac Mije Caktaša

Hrvatski kup, četvrtfinale, 1. prosinca 2021. godine

Osijek – Slaven Belupo, konačan rezultat 0:0 (Osijek prošao dalje nakon raspucavanja), promašen kazneni udarac Petra Bočkaja

REALIZIRANI KAZNENI UDARACI OSIJEKA U SEZONI 21/22.

1.HNL, 1. kolo, 16. srpnja 2021. godine

Osijek – Šibenik, konačan rezultat 3:0, realiziran kazneni udarac Damjana Bohara za konačnih 3:0

1.HNL, 22. kolo, 6. veljače 2022. godine

Hrvatski dragovoljac – Osijek, konačan rezultat 1:3, realiziran kazneni udarac Damjana Bohara za 1:2


Tagovi

OsijekHNLMijo CaktašDamjan Bohar

Ostale Vijesti