Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Pellegrini: "Izgubili smo, a Dinamo nam nije stvorio šansu! Ovo nam je finale, Carvalho je spreman. Jarni? Samo je rekao svoje mišljenje"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 21.02.24. | 18:34

Španjolci nisu pokazali puno respekta prema Dinamu u najavi utakmice. Uvjereni su da su Modri nezasluženo pobijedili u prvom susretu. Što može biti bolji motiv od toga da im Plavi sutra dokažu da su u krivu?

Krcata je bila press soba u Maksimirskoj 128 dan uoči utakmice Dinama i Betisa, baš kao što će sutra biti maksimirske tribine. Svoja je promišljanja i očekivanja o utakmici s novinarima podijelio Manuel Pellegrini, trener Betisa, a zajedno s njim je bio i Chadi Riad, krivac za jedanaesterac iz prve utakmice, igrač koji će sutra biti jedini pravi stoper u gostujućoj momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Izgubili smo utakmicu kod kuće, sutra je finale za nas. Jako je važna, od prve minute ćemo tražiti da dođemo do pobjede i ostanemo u natjecanju koje je kod nas jako važno", rekao je Pellegrini u uvodu pa otkrio:

"Carvahlo je ipaki na popisu, napravio je sve preglede i bit će spreman ako bude trebao zaigrati", rekao je trener i dodao:

"Guido Rodriguez je u normalnoj situaciji oko dogovaranja ugovora, ali ne bismo sada puno o tome."

Koliko Nabil Fekir može izdržati ovakav tempo?

"Naravno da je rizik nakon toliko vremena bez igre odigrati toliko utakmica u nizu, ali morat ćemo riskirati s njime sutra, vidjet ćemo koliko će minuta dobiti."

Chadi će sutra biti šef obrane.

"Prošle godine sam igrao s veznjakom, ali znam koliko je Marc kvalitetan i znam da to može odigrati", rekao je o tome što će biti sutra jedini pravi stoper.

Dakle Marc Roca kreće od prve?

"Sutra ćemo znati prvih 11, vjerojatno će biti on, ima to iskustvo, nemamo puno alternativa na tim pozicijama", pojasnio je trener pa proanalizirao što nije valjalo u prošloj utakmici i zašto je Betis u slaboj formi u posljednje dvije utakmice:

"Bila je utakmica u kojoj nismo pokazali želju, ali nismo zaslužili izgubiti, nisu praktički došli do gola, nisu nam stvorili šansu. Oni su momčad koja može igrati s loptom, tehnički dobri, ali mi ćemo morati iskoristiti svoje prilike", rekao je o utakmici s Dinamom pa prokomentirao svoju momčad:

"Imali smo probleme u napadu, dolasku pred gol, broju dolazaka u opasne situacije. U nogometu tako stvari funkcioniraju. I da četiri gola zabijemo u svakoj opet bismo u svakoj idućoj brinuli kako ćemo odigrati. Nismo prošli skupinu Europske lige, izgubili smo prvu utakmicu od Dinama, sutra je za nas finale. Želimo ostati u natjecanju koje je za nas jako važno," dodao je 70-godišnji Čileanac čija momčad je izgubila 1-0 na domaćem terenu nakon što je Bruno Petković mirno realizirao jedanaesterac.

Jeste li vježbali jedanaesterce na treningu?

"Ne može se za njih baš pripremiti na treningu na kojem nemaš nikakav pritisak i onda na utakmici na kojoj puno ovisi sve o tome."

Cedric Bakambu se vratio.

"Opcija je, vidjet ćemo sutra koliko će igrati."

Kako komentirate slučaj Roberta Jarnija i otkaza koji je dobio?

"Ne mogu puno to komentirati. Nemam dovoljno informacija o tome. Mislim da je Jarni samo rekao svoje mišljenje, ali ne mogu nešto više o tome reći."

Jeste li iznervirani rezultatom 1-0?

"Svakome se može dogoditi loš dan, trenutak, dogodilo se što se dogodilo, dodirnuo sam loptu rukom. To mi je dobra škola", rekao je stoper Betisa i zaključio:

"Dinamo je dobra momčad, ima odlične igrače. Imali smo nesreću da smo izgubili prvu utakmicu, ali svjestan sam snage i kvalitete naše momčadi i vjerujem u pozitivan uspjeh."




Tagovi

BetisGNK DinamoManuel Pellegrini

Ostale Vijesti