Pixsell
Pixsell

Pavičić za Germanijak: "Demantirali smo one koji su gurali Rijeku na peto mjesto"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.10.21. | 13:28

Desetka Rijeke ušao je u posljednju godinu ugovora i priznaje kako je vrijeme da se okuša u inozemstvu

Nakon golgeterskog festivala u Puli, nogometaši Rijeke raspjevani su prošli kroz Učku, donijeli na Kvarner tri boda i mjesto lidera prvoligaške ljestvice. Sasvim dovoljno da se Goran Tomić raspištolji i gurne igračima dva slobodna dana. A oni su poput rakove djece otišli na sve strane. Junaka utakmice protiv Istre locirali smo u Zagrebu.

“Lijepo je otići malo na odmor s pobjedom. Zamisli da nismo to napravili. Imaš dva tjedna pauze zbog reprezentacije, čekaš Dinamo na Rujevici a u glavi bi ti bila Pula. Ovako je idealno”, javio se Domagoj Pavičić.

Veznjak Rijeke u sjajnoj je formi. Četiri gola u zadnje tri utakmice, devet bodova… Nećemo otkriti toplu vodu ako konstatiramo kako Pavek drži ključeve igre Rijeke u svojim rukama. A Rijeka izgleda sjajno…

“Zaista dobro izgledamo. Naravno, ima tu stvari koje možemo popraviti ali načelno je to jako dobro”, reći će Pavičić koji pod time misli sigurno na defenzivni dio koji puno prima.

“A stalno to pričamo. I između sebe i prema javnosti. Moramo popraviti obranu. Sva sreća da smo dobri u napadu jer ima tko zabiti. Iz svake situacije ti imaš trojicu, četvoricu igrača koji mogu gurnuti loptu u mrežu. Samo mi je enigma zašto u svakoj utakmici moramo primiti da bi se onda trgnuli. No, to dovoljno govori i o našem karakteru. Stvarno mislim da imamo karakternu momčad koja može samo rasti”, detektirao je naš sugovornik.

Iza Rijeke su “lakše” utakmice, no nakon pauze zbog reprezentacije kreće cirkus. Dinamo, dva puta Lokomotiva koja je također u dobroj formi. Potom Osijek, Šibenik, Hajduk

“Ne bih se složio da su to bile lakše utakmice jer je ipak riječ o gostovanjima. I to teškim gostovanjima na kojima smo izvukli maksimum. Žao mi je Dragovoljca, ali i tu smo se vratili praktički iz rupe. Sada imamo te utakmice protiv momčadi koje jurišaju na vrh i sigurno neće biti lako, ali imamo dosta toga na Rujevici pa se nadam nekom nastavku pozitivnog niza i ostanku u vrhu”.

Rijeka je svojevrsno iznenađenje. I dok su oči prvenstva svima bila puna usta Osijeka i Hajduka u ulogama napadača na Dinamo, na kraju je Rijeka bila ta koja se isprofilirala i zauzela vrh ljestvice. Logično pitanje je može li otići do kraja.

“Sve više se susrećemo s tim pitanjem, ali jako je nezahvalno uopće pominjati takav epilog nakon desetak odigranih kola. Naravno da nam je drago što smo demantirali neke koji su pričali kako Rijeka u ovoj sezoni nije momčad koja se može boriti za vrh, ali tamo nas je donijela skromnost i to je jedini put kojim treba nastaviti. Osijek je lani pokazao da će biti dobar, Hajduk se pojačao a o Dinamu stvarno ne treba trošiti riječi. I unatoč svemu tome, Rijeka je prva na ljestvici. Valjda to nešto znači”, jasan je ovaj veznjak kojem je krenula peta godina na Rujevici. Vrijeme jako brzo prolazi i ugovor se približio svome kraju. Na zimu će Pavičić postati igrač koji može samostalno pregovarati s drugim klubovima, dok će iduće ljeto biti u statusu slobodnog igrača.

“Da, brzo su prošle godine na Rujevici. Tko bi rekao da krećem prema petoljetki. Načelno sam zadovoljan, pronašao sam se u ovome gradu i klubu i zaista mi je lijepo. No, jasno je i da razmišljam o inozemstvu. Ne bih htio propustiti tu šansu, zreliji sam, pun samopouzdanja i mislim da je sada pravo vrijeme da se okušam preko granice. No, jasno je da ću sjesti s ljudima iz Rijeke za stol, vidjeti kakvi su njihovi planovi i razmišljanja i onda ćemo podvući crtu. Predugo sam ovdje i previše se cijenimo međusobno da bih radio nešto na svoju ruku”, završio je Domagoj Pavičić, desetka Rijeke.


Tagovi

Domagoj PavičićHNK Rijeka

Ostale Vijesti