Germania Sport
Germania Sport

Parižani žele osvetiti prošlosezonski poraz u polufinalu, ali Messi je upitan (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.09.21. | 08:00

U moru fantastičnih utakmica koje su danas pred nama, za ovaj ogled vjerujemo da će biti najatraktivniji i najprimamljiviji.

Nogometaši PSG-a danas u sklopu drugog kola Lige Prvaka na svojem Parku prinčeva dočekuju moćni Manchester City Pepa Guardiole. Gotovo pa nevjerojatno zvuči podatak da u ovaj ogled domaći sastav, za kojeg od ljeta igraju igrači poput Messija, Donnarumme, Wijnalduma, Hakimija, Mendesa i Ramosa, ne ulazi kao favorit, ali s druge strane, kad znamo kakve sve igrače na raspolaganju ima Pep Guardiola, tad svo to 'iznenađenje' malo splasne.

U ovom ogledu trener PSG-a, Mauricio Pochettino, ne može računati na nekoliko krajnje važnih igrača kao što su Veratti, Ramos, Di Marija, Bernat, a neće biti ni Gharbija, Kurzawe i Dagbe. Pored svih ovih silnih problema, nastup Lea Messija je također pod velikim upitnikom. S druge strane, nije ni Pepu situacija idealna, ali je ona puno manje problematična nego kod domaćina. Sigurno neće biti suspendiranog Mendyja i ozlijeđenog drugog vratara Steffena, dok su upitni nastupi mladog Delapa, od lani preporođenog Gundogana i Španjolčevog miljenika Zinchenka.

Oba sastava u ovaj ogled ulaze u jako dobrim formama. I jedni i drugi u posljednjih pet utakmica imaju četiri pobjede i jedan remi, s tim da su Građani trenutno vodeća momčad Skupine A. U prvom ogledu Parižani su u potpunosti podbacili odigravši skromnih 1:1 s Club Bruggeom, dok je City razbio RB Leipzig s ogromnih 6:3 u ljepotici prvog kola Lige prvaka.

Zanimljivo, u posljednjih pet godina ove dvije momčadi susrele su se četiri puta. City je tri puta slavio, a jedini put kad je PSG uspio izvući pozitivan ishod bilo je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u sezoni 15/16. kad su za domaći sastav zabijali Ibrahimović i Rabiot. Puno se toga promijenilo od tog dvoboja, a posljednji dvomeč ova dva sastava gledali smo prošle sezone u polufinalu Lige prvaka.

U prvoj utakmici, igranoj u Parizu, Građani su slavili rezultatom 1:2. Iako je domaćin poveo preko kapetana Marquinhosa, golovima De Bruynea i Mahreza gosti su u nastavku u potpunosti uspjeli okrenuti rezultat. Sedam dana kasnije su na Etihadu samo dovršili posao, a Alžirac Mahrez bio je prvo ime tog ogleda budući da je postigao oba pogotka Graađana u tom susretu (2:0). Zanimljivo, Parižani su toliko bili 'napaljeni' da su u oba susreta dobili crveni karton, a Pepove trupe su posao zgotovile rutinski.

Mahrez ove sezone nije baš netko koga Pep u svakoj premierligaškoj utakmici koristi 'pod mus'. Samo je u prvom kolu startao u početnih 11, a jedini pogodak zabio je u drugom kolu kad je s 5:0 City razbio Kanarince.

Baš bi on mogao biti as iz rukava španjolskog stratega koji je sklon rotacijama pa se tako iznimno teško pripremati na utakmice protiv Građana. Pep najčešće mijenja u vrhu napada, usprkos tome što na mjestu središnjeg napadača na raspolaganju ima samo Gabriela Jesusa. U početku sezone na mjestu lutajuće devetke igrao je Torres, zatim je priliku dobio Jesus, a ponekad se tu može vidjeti i Sterling.

(3.10) PSG (3.40) Manchester City (2.30)

S druge strane, kod Pochettina je sve puno pragmatičnije. Zna se tko i kada igra, kad ima kompletan sastav na raspolaganju jasno je tko će biti u prvih 11, ali problem po Argentinca je taj što je sad prisiljen na promjene. Kako je to bilo posljednjih 15-ak godina u Barceloni, sad će takav slučaj biti u PSG-u: Kad igra Messi, sve drugo pada u drugi plan. A govorimo o momčadi u kojoj su još Mbappe, Neymar, Di Marija, Icardi…

PSG je fantastično otvorio novu sezonu u Ligue 1. Nakon osam kola imaju stopostotan učinak, a drugoplasirani Lens već sad zaostaje devet bodova za Parižanima.

Usprkos svemu, utakmica protiv Cityja bit će pravi test za ovaj novi PSG. Istina, Messi je upitan, Ramos je još nekoliko dana van pogona, ali i bez njih trebalo bi se vidjeti je li PSG spreman na najviše domete.

Danas bismo na Parku prinčeva trebali gledati jednu otvorenu i nadasve zanimljivu utakmicu. Karte su otvorene, ni jedni ni drugi nemaju što skrivati… Što reći nego: Neka igre započnu!

OČEKIVANI SASTAV PSG-a

 


OČEKIVANI SASTAV MANCHESTER CITY-a



Tagovi

Manchester CityPSGParis Saint-Germain

Ostale Vijesti