REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

PSG opet odigrao koliko treba, Lyon kiksao protiv Lorienta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.09.21. | 22:50

Nastavlja se osmo kolo Ligue 1.

Nakon božanske intervencije Achrafa Hakimija koji je sredinom tjedna spasio obraz PSG-u donijevši pobjedu protiv Metza duboko u sudačkoj nadoknadi, gledatelji na Parku Prinčeva su danas tražili kudikamo više od svojih ljubimaca. Premda u prvenstvu imaju savršenih 8/8 pobjeda, igra PSG ne izgleda u skladu s imenima koja nose taj dres, pa je tako gostovanje slabašnog Montpelliera poslužilo kao idealna prilika Neymaru i društvu da poprave dojam nakon prošlog kola. Danas je pao Strasbourg s 2:0 što donosi kakav takav mir Francuzima pred drugo kolo Lige prvaka.

To im je djelomično i uspjelo u prvom dijelu. Bez Messija koji je i dalje ozljeđen, PSG je izašao u kombinaciji Neymar-Mbappe-Di Maria u napadu i relativno rano poveo, no strijelac je bio veznjak Gueye. Premda ga mnogi pamte po divljačkom startu u Ligi prvaka iz prošle sezone, Senegalac se danas iskazao – talentom. Zabio je krasan pogodak u same rašlje za vodstvo svoje ekipe. Gol pronađite OVDJE. Kasnije je pobjedu potvrdio Draxler u kasnoj fazi susreta, čime su i eventualne nade skromnog Montpeillera da će doći do izjednačenja - propalo.

Premda su svi bili fokusirani na Parižane, danas poslijepodne u 17 sati, u St. Etiennu je otvorena akcija u sklopu osmog kola Ligue 1. Nekoć velikan tamošnjeg nogometa je dočekao nogometaše s Azurne obale i glatko izgubio. Bilo je 3:0 za Nicu, u utakmici koja je vjerojatno samo ubrzala process privatizacije, točnije prodaje ovog nekoć velikog kluba koji i dalje drži laskavu titulu najuspješnijeg kluba u Francuskoj.

Bila je to jedna čudna utakmica. Domaćin je imao loptu čak 60% vremena u nogoma,a no to ih nije spriječilo da ne postignu niti jedan pogodak. Najviše zapinje u obrani. Ne samo da “zeleni” nemaju sreće kao u situaciji prvog pogotka (pronađite ga OVDJE), već i rade preveliki broj pogrešaka u iznošenju lopte sa svoje polovice što je pogubno protiv većine iole ozbiljnijih klubova lige. Uostalom, to se najbolje vidi kod trećeg pogotka kada su igrači St. Etienna, iz jedne posve benigne situacije – primili pogodak. Pogledajte ju OVDJE

U Strasbourgu pak još jedno gostovanje za Ivu Grbića. Novi čuvar mreže francuskog prvaka i dalje čeka svoj prvi “clean sheet” no barem se može veseliti pobjedama svoje ekipe. Nakon lošeg ulaska u prvenstvo, Lille japokon zaigrao nešto bolji nogomet, in a krilima Davida stigao do 2:0 prednosti koju su tek malkice prosuli u drugom poluvremenu kada je Sissoko smanjio na 2:1. Gol je pao nakon kornera, Grbić nije mogao puno napraviti pokraj preciznog centaršuta.

Za kraj ostavljamo Lyon. Njih idućeg vikenda čeka mega derbi protiv ljutih rivala St.Etienna, no čini se da neće ući u susret neopterećeni. Dapače. Računali su danas na trobod protiv Lorienta, no zabavu je pokvario Emerson koji je već u 15.minuti dobio crveni karton. Gosti su iskoristili smušenost domaćina, i fobrano ih kaznili pogotkom koji je zabio Lauriente. Kasnije je ipak poravnao Ekambi nakon sjajnog pasa "u for". S tim rezultatom je utakmica i završila. Lyon je izborio remi, dalje od toga s igračem manje nije išlo.

REZULTATI

ST.ETIENNE – NICE 0:3

STRASBOURG – LILLE 1:2

LYON – LORIENT 1:1

PSG - MONTPELLIER 2:0



Tagovi

PSGLorientLyonSaint EtienneStrasbourg

Ostale Vijesti