null
null

Panika u Londonu: Povratnik u Premiership hitno dovodi tri pojačanja

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.09.20. | 11:11

Trojac s kojim pregovaraju ukupno vrijedi 35.500.000 eura, ali Parker i društvo nadaju se kako će ih dobiti za manje...

Tek za nijansu bolju transfer politiku Fulham ima danas, u vrijeme trenerskog mandata Scotta Parkera. S tim da je obrana i dalje rak rana... Zbog toga što je u samo dvije utakmice engleskog prvenstva postalo jasno da se Fulhamu sprema ekspresan povratak u Championship, sportski sektor Cottagersa razletio se na sve strane u potrazi za pojačanjima, jer je vremena sve manje, naime ljetna transfer tržnica traje do 5. listpoada.

Fulham je u pregovorima sa Sassuolom, Benficom i Leipzigom za stopera, veznog i krilnog napadača. Točnije, za Marlona, Florentina Luisa i Ademolu Lookmana. Talijanski transfer guru Fabrizio Romano objavio je u ranim jutarnjim satima u noći s ponedjeljka na utorka - Fulham i Sassuolo dogovorili su transfer brazilskog stopera. Fulham će momčadi iz Reggio Emilije uplatiti 15.000.000 eura, od čega će dio iznosa otići i na račun Barcelone, iz koje je Marlon stigao prije tri godine za 5.000.000 eura i postotke. Marlon je tekuću sezonu započeo na klupi , a prošle godine odigrao je 23 utakmice, sve u Serie A, bez učinka.

Što se Florentina tiče, on je sam predložio rastanak s Benficom jer na Luzu od ranije ima ograničenu minutažu, a ni kod Jorgea Jesusa nije u najozbiljnijim planovima. Momak kojeg je svojevremeno želio Tottenham jedva je skupio osam utakmica u svim natjecanjima, tek deset u Primeiri... Benfica je ranijih dana i tjedana odbila već tri Fulhamove ponude za Luisa uz odgovor da financijski nisu bile dovoljno dobre. U utrku za Luisov potpis uključili su se Southampton i Kovačev Monaco, ali oni zasad samo prate razvoj situacije. Na Saint Marry'su traže zamjenu za Pierre Emilea Hojbjerga, dok Niko Kovač želi pojačanja na tržištu koja će se uklopiti u klupsku politiku – mladi igrači, jeftini, koji se mogu kasnije prodati za profit. Florentinova uloga u Fulhamu trebala bi biti poveznica između obrane i ofenzivnog dijela momčadi, gdje je također škripalo na startu sezone. Njegova vrijednost na tržištu je 18.000.000 eura, ali Parker i društvo nisu spremni toliko u „rikverc“ pa ispituju opcije...

Najveće klupsko pojačanje na papiru bi trebao biti Ademola Lookman. Čovjek radi kojeg je Leipzig svojevremeno platio rekordnih 25.000.000 eura s bonusima definitivno se ne može nazvati pojačanjem u Red Bull Areni, a uvodne dvije utakmice u novoj sezoni, po jednu u kupu i prvenstvu, proveo je na klupi za rezerve. Scott Parker Lookmana želi na jednogodišnju posudbu, kako bi rasteretio napad u kojem je Aleksandar Mitrović trenutno jedina raspucana opcija.

Lookman je lani odigrao samo 11 utakmica, a Leipzig je prvenstvo završio na trećem mjestu. Prednost mu je što je rođen u Londonu, a profesionalnu karijeru započeo je u Charltonu, prije nego što je u siječnju 2017. prešao u Everton. Bio je mladi reprezentativac Engleske, ali je kasnije izgubio prepoznatljivu napadačku oštrinu.

Na Craven Cottageu nadaju se kako bi nova pojačanja, pod uvjetom da dođu, mogla popraviti dojam i učiniti Fulham konkurentnijim među engleskom elitom...

 

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Premier liganogometni transferiFulham

Ostale Vijesti