Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Pampas ispunjen do posljednjeg mjesta dočekao Modre

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.09.23. | 21:23

Osijek je imao i podršku četvorice navijača iz Srbije. Oni su iz pragmatičnih razloga navijali za domaće jer žele da Hajduk uzme titulu Dinamu!

Okupljanje je bilo u Gradskom vrtu. Ne, nisu novinari promašili stadion poput delegacije Dinama predvođene članom Uprave Darkom Podnarom koja je nedavno stigla na pregovore oko Miereza pa umjesto na Pampas otišla put starog stadiona Osijeka. Cinik u nama će reći da su tako amaterski i ispregovarali dolazak Miereza

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Svjesno smo s obilaznice spustili se do ruine od Gradskog vrta i legendarnog restorana “Bijelo-plavi”. Naime, ondje smo imali čvenk s Marjanom Mijajlovićem, legendarnim televizijskim komentatorom koji je s trojicom prijatelja stigao na derbi iz Srbije. Zajedničko im je da su večeras navijali za Osijek ali iz čisto pragmatičnih razloga. Naime, momci bi htjeli da Hajduk skine dominaciju Dinama pa su se nekako nadali da će Osijek otkinuti bodove momčadi Sergeja Jakirovića.


Na istom mjestu sreli smo i ekipu iz podcasta “8_24”, cijepljene Dinamovce iz Dubrave koji su odradili snimanje, baš kao i Mijajlović… Zabavno je bilo ovo poslijepodne u “Bijelo plavima”, lupale su se “lajvare”, razmjenjivale informacije, suprotstavljali argumenti. Stradao je “Slavonski vlak” taj specijalitet kuće, kao i čuvene palačinke. Dva sata prije utakmice bilo je vrijeme za poći ususret Pampasu. Desetak minuta lagane vožnje - pa oduševljenje. Prvi nam je put na novom stadionu Osijeka, tom najmodernijem nogometnom zdanju na ovim prostorima koji zaista impresionira na svakom koraku.


Ušli smo uz taktove one Kićine “Slavonijo, ja sam tvoje dijete” koja je svirala s obližnje pozornice ispred stadiona gdje su se navijači Osijeka pripremali za utakmicu.

Oni Dinamovi bili su smješteni na parkingu iza tribine Zapad da bi ih potom policija sprovela na sjevernu tribinu odakle su bili glasna podrška Dinamu u derbiju.

Uoči početka utakmice smo uz asistenciju Matea Sučića, klupskog glasnogovornika napravili kratku turu po Pampasu i iznova se oduševili funkcionalnošću stadiona pored Drave. Pampas je ono što je bilo potrebno Osijeku za iskorak. Sada se treba posvetiti stvaranju momčadi koja bi mogla biti konkurentna Dinamu, Hajduku i Rijeci. Nešto poslije devet sati Pampas se zamračio. Publika je podigla unaprijed spremljenu koreografiju koja je napravila sjajnu vizualnu kulisu. Spektakl je mogao početi…



Tagovi

NK OsijekPampasGNK DinamoHNL

Ostale Vijesti