Foto: Volos Official
Foto: Volos Official

Ove sezone se nije pokazao kao pojačanje za Farmaceute, a sad će karijeru nastaviti u grčkom prvoligašu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.01.24. | 08:26

U novom klubu dočekat će ga još jedan bivši Slavenaš – Nemanja Glavčić.

Na službenim stranicama Slaven Belupa ovih se dana pojavila vijest kako je s Lukom Račićem sporazumno raskinut ugovor što u prijevodu znači da 24-godišnjeg Danca crnogorskog podrijetla više nećemo gledati u plavom dresu. Barem ne onom Farmaceuta. Iako se to na službenim stranicama Slavena nije moglo pročitati, izgleda da je Račić još dok je bio član kluba iz Koprivnice pronašao novog poslodavca budući da je svega par sati nakon raskida s Farmaceutima stavio potpisa na ugovor s Volosom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Volos je trenutno na 12. mjestu Superlige, a zanimljivo je da iako je grčka liga dugi niz godina bila primamljiva Hrvatima, nijedan hrvatski nogometaš nije branio boje kluba iz Pelejovog grada.

Iako u Volosu nije bilo Hrvata, to ne znači da nije bilo (ili još uvijek ima) nekadašnjih žitelja HNL-a. Lani je tako za Volos igrao Joao Escoval koji je sjajnim igrama zaradio transferu u Vizelu, dok je sada prvotimac Volosa Nemanja Glavčić, srpski veznjak koji je u HNL-u igrao za Slaven Belupo, a prije dolaska u Grčku igrao je za ruski Himki.

Račić je u novom klubu predstavljen kratkom objavom na službenim stranicama, a svoj debi mogao bi upisati već danas, u srijedu, 10. siječnja, kad njegova nova momčad na domaćem terenu dočekuje PAOK. Iako je po dolasku u Koprivnicu potpisao dvogodišnji ugovor, Račić z Slavena tako odlazi nakon samo pola godine i ukupno 11 nastupa u svim natjecanjima, a Volos će mu nakon Copenhagena, Brentforda, Northamptona, Kogea, SonderjyskEa i Slaven Belupa biti sedmi klub u karijeri.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Grčkagrčka nogometna ligaSlaven Belupo

Ostale Vijesti