Ovaj klub tvrdi da je najstariji na svijetu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 21.04.20. | 20:50

U Hrvatskoj također imamo slučajeve u kojima klubovi nastoje prikazati svoj osnutak čim ranijim.

Prema najnovijim istraživanjima, ljudi iz premijerligaša Crystal Palacea uvjereni su da je upravo njihov klub najstariji profesionalni klub na svijetu. Sada traže i da im se to prizna.

Prema službenim informacijama on je osnovan 1905., ali je istraživački autor Peter Manning otkrio da su osnovani čak 44 godine ranije, odnosno 1861.

Prvu utakmicu su, prema tim podacima, odigrali u ožujku 1862., a iz kluba su dali do znanja da sljedeće godine namjeravaju proslaviti 160 godina postojanja. Ovim svježim istraživanjem je londonski klub točno godinu dana stariji od Notts Countyja, kluba koji je do sada smatran za najstariji profesionalni.

Uopće najstariji klub na svijetu je Sheffield F.C. osnovan čak 1857., no on je amaterski i natječe se u Northern Premier League Division One ligi, koja je osmi rang engleskog profesionalnog nogometa.

 

 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

(foto: Reuters)


Tagovi

Sheffield FCNotts CountyPremiershipCrystal Palace

Ostale Vijesti