Jan Woitas/DPA
Jan Woitas/DPA

Ovacije Luki Modriću na Bernabeuu, Real Madrid do druge pobjede (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.09.22. | 23:12

Kraljevski klub ubilježio je i drugu pobjedu u skupini nakon što je svladao RB Leipzig 2:0 u završnici dvoboja.

Real Madrid uspješno je apsolvirao još jednu prepreku na putu prema obrani naslova. Nakon Celtica, “Kraljevski klub” upisao je i drugu pobjedu u skupini nakon što su golovima Valverdea i Asensija u završnici utakmice svladali RB Leipzig na Santiago Bernabeuu. Iako su gosti bili tvrd orah, iako su prijetili tijekom cijele utakmice i imali nekoliko izglednih prilika počevši od pokušaja Christophera Nkunkua već u petoj minuti, Real je ponovno dokazao da ja apsolutni šampion ovog natjecanja. I kada ih ne ide, rutinski će odraditi posao…

Uvod je pripao gostima koji nisu iskoristili početni forte. Ubrzo je Real uspostavio ravnotežu, uzeo posjed lopte i polako počeo plesti mrežu. Dakako, pod dirigentskom palicom Luke Modrića koji je dobio veliki aplauz prilikom izlaska s travnjaka. S druge strane, Joško Gvardiol je utakmicu gledao s klupe dok Danija Olma nije bilo zbog ozljede.

Osim te prilike Nkunkua, gosti su bili u prilici preko Wernera, ali bio je to lak zadatak za Courtoisa. Najbolju šansu prvog dijela Real je imao u 41. minuti kada se Modrić s lakoćom oslobodio čuvara i pucao prema golu, ali nije bilo dovoljno preciznosti kod kapetana reprezentacije Hrvatske. Nešto ranije je probao Camavinga, odnosno Vinicius koji je činio popriličan nered po lijevoj strani napada Reala.

I nastavak je pripao gostima, odnosno Werneru koji je lijepo izašao pred gol Reala. Doduše, činilo se kako je napadač gostiju bio u zaleđu, ali Courtois je to ionako riješio.

Kako je utakmica odmicala, tako su pokušaji gostiju sve više kopnjeli. Real je preuzeo sve u konce svoje ruke, a pitanje pobjednika riješeno je u posljednjih desetak minuta. Prvo je Valverde iskoristio višak u kaznenom prostoru domaćina i potpuno neometan iskoristio dodavanje Viniciusa za vodstvo da bi točku na i stavio Asensio sjajnim završetkom jedne uigrane akcije Reala kojeg u nedjelju očekuje gradski derbi s Atleticom, a Ligu prvaka nastavljaju domaćim ogledom sa Šahtarom početkom listopada. S druge strane, RB Leipzig će dočekati Celtic u istom terminu.

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE.

Liga prvaka

Srijeda, 14. rujna

Skupina F

Šahtar – Celtic 1:1

Real Madrid – RB Leipzig 2:0



Tagovi

Real MadridLuka ModrićJoško GvardiolMarco AsensioRB LeipzigDani Olmo

Ostale Vijesti