REUTERS/Peter Byrne
REUTERS/Peter Byrne

Osvojio je Zlatnu kopačku na Svjetskom, trebao postati predvodnik Reala, ali sad ide u Katar

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 17:56

Kolumbijac je igrao za sedam klubova u sedam različitih zemalja

James Rodriguez nepoželjan je otkako je na klupu Evertona zasjeo Rafa Benitez. Prema pisanju The Timesa, nekadašnji igrač Bayerna i Real Madrida trebao bi napustiti klub. Njihov novinar Paul Joyce danas je na Twitteru objavio kako je veznjak već u Kataru, gdje dogovara transfer u novu sredinu.

Kolumbijski mediji ubrzo su doznali ime kluba. Riječ je o Al-Rayyan SC-u, čiju je ponudu momčad s Goodison Parka navodno već prihvatila. Prijelazni rok na Bliskom istoku traje do kraja rujna i klub bivšeg francuskog izbornika Laurenta Blanca želi se dodatno pojačati prije njegova završetka. James, međutim, tek treba dogovoriti osobne uvjete s prvoligašem koji je prošlu sezonu okončao kao treći na ljestvici.

U Al-Rayyanu posljednje dvije godine igra alžirski krilni napadač Yacine Brahimi i očito su zaključili kako im za napad na titulu treba još pokoje zvučno ime. James je karijeru započeo u Envigadu u rodnoj zemlji, iz kojeg 2008. prelazi u argentinski Banfield. Brzo ga je prepoznao Porto, koji ga za više od sedam milijuna eura u svoje redove dovodi dvije godine kasnije. Monaco je u ljeto 2013. za Kolumbijca odlučio iskeširati 45 milijna eura, što im je isplatilo, jer su ga samo godinu dana kasnije prodali u Real za 75 milijuna.

Razlog tomu je osim dobrih klupskih nastupa bilo i osvajanje Zlatne kopačke na Svjetskom prvenstvu 2014., tijekom kojeg je postigao šest pogodaka i okitio se titulom najboljeg strijelca Mundijala. Iza sebe je tada ostavio Thomasa Mullera, Lionela Messija, Neymara, Robina Van Persieja, Karima Benzemu...

U Madridu je u sveukupno 125 nastupa zabio 37 golova i dodao 42 asistencije, ali mu je cijena počela pomalo padati i u ljeto 2017. otišao je na dvogodišnju posudbu u Bayern. Po povratku iz bavarskog kluba, gdje je u 67 nastupa stigao do 15 golova i 20 asistencija, još je jednu sezonu odradio na Santiago Bernabeu, pa otišao u Englesku, među Toffeese.

James je u 26 utakmica pod Carlom Ancelottijem stigao do šest zgoditaka i devet asistencija, ali postao je nezadovoljan nakon što se trener vratio u Real prije tekuće sezone.

„Ne znam ni protiv koga Everton igra...“, rekao je Rodriguez nedavno na Twitchu.

U 14 godina profesionalnog nogometa, napadački veznjak igrao je za sedam klubova u sedam različitih zemalja. Prema Transfermarktu danas vrijedi 28 milijuna eura.




Tagovi

James RodriguezengleskaEvertonKatarAl RayyanReal MadridBayern

Ostale Vijesti